HomeΚΡΗΤΗΑυγενάκης: Ορόσημο στην παγκόσμια ιστορία η Μάχη της Κρήτης

Αυγενάκης: Ορόσημο στην παγκόσμια ιστορία η Μάχη της Κρήτης

Τί δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ με αφορμή τον εορτασμό στο Αρκάδι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την επέτιο της Μάχης της Κρήτης στο Αρκάδι ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε τα εξής:

«Η Μάχη της Κρήτης αποτελεί ορόσημο στην παγκόσμια ιστορία του 20ου αιώνα! Αποτελεί παράδειγμα ηρωισμού, αυταπάρνησης, μαχητικότητας και υπερηφάνειας! 

Η παλικαριά της Κρήτης, η παλικαριά και το θάρρος των απλών Κρητικών λύγισαν τον πιο ισχυρό στρατό της Ευρώπης και βροντοφώναξαν σε όλα τα σημεία της Οικουμένης τη δύναμη της ελευθερίας και της δημοκρατίας! 

Σήμερα τιμούμε τη μνήμη των Ηρώων μας, των γονιών μας και των παππούδων μας που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Πατρίδας μας και τη δική μας ελευθερία.

Σήμερα τιμούμε το σθένος και την αυταπάρνηση των συντοπιτών μας που αψήφησαν την στρατιωτική υπεροχή του εχθρού και πάλεψαν, ακόμη και με γυμνά χέρια, για να προστατεύσουν το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας.

Η Μάχη της Κρήτης συγκινεί και αποτελεί πηγή θαυμασμού και έμπνευσης αγωνιστικότητας, πατριωτισμού και φιλοπατρίας.      

Η προστασία, η διαφύλαξη και η μεταφορά στους νεότερους των αξιών που πρεσβεύει η σημερινή επέτειος αποτελεί χρέος μας απέναντι στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν, απέναντι στο παρόν, αλλά και απέναντι στο μέλλον μας.

Σήμερα, που οι αξίες μας αυτές βάλλονται και οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται οφείλουμε, ενωμένοι, με ομοψυχία και αποφασιστικότητα, να διεκδικήσουμε την θέση που αξίζει η Χώρα μας, να διεκδικήσουμε ένα ειρηνικό και ασφαλές περιβάλλον βασισμένο στις αρχές της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Αλληλεγγύης, και της Συνεργασίας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση