HomeHL-WorldΗχηρό «Ναι» από τους Ιρλανδούς στη νομιμοποίηση των αμβλώσεων

Ηχηρό «Ναι» από τους Ιρλανδούς στη νομιμοποίηση των αμβλώσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ιρλανδών, το 66,4%, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα της καταμέτρησης, ψήφισε υπέρ της κατάργησης της 8ης τροπολογίας του Συντάγματος και της φιλελευθεροποίησης της νομοθεσίας για την άμβλωση.

Σημειώνεται πως τα πρώτα αποτελέσματα της καταμέτρησης επιβεβαίωσαν τα exit polls που έδειχναν συντριπτική νίκη του «Ναι» στην νομιμοποίηση των αμβλώσεων στην Ιρλανδία, δήλωσε σήμερα βουλευτής.

«Θα έλεγα ότι τα exit polls ήταν πολύ ακριβή» στα αποτελέσματά τους, δήλωσε ο Κέβιν Χάμφριζ, του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος στο Reuters, αναφερόμενος στις δύο δημοσκοπήσεις που έγιναν κατά την έξοδο από τις κάλπες στην Ιρλανδία, σύμφωνα με τις οποίες ποσοστό μεταξύ του 68 και του 69% των ψηφοφόρων ψήφισε την κατάργηση της 8ης τροπολογίας του Συντάγματος που απαγορεύει τις αμβλώσεις.

Ο Χάμφριζ πρόσθεσε επίσης ότι τα πρώτα αυτά αποτελέσματα δείχνουν πως το ποσοστό του «Ναι» στην εκλογική περιφέρεια του Δουβλίνου θα ανέλθει σε περίπου 80%. Τα δύο exit polls έδειξαν ότι το Δουβλίνο θα έχει τα υψηλότερα ποσοστά υπέρ του «Ναι» από όλες τις εκλογικές περιφέρειες της Ιρλανδίας και ότι αυτά θα ανέρχονται γύρω στο 78%.

Η περιφέρεια αυτή είχε ψηφίσει κατά των αμβλώσεων σε δημοψήφισμα που είχε γίνει το 1983.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση