Ένας σπουδαίος επιστήμονας, ο εντομολόγος και πρώην ερευνητής του ΕΘΙΑΓΕ Νίκος Ροδιτάκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών.

Ο εκλιπών αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, με το οποίο έδωσε σκληρή μάχη, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να το ξεπεράσει.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο στις 3 το μεσημέρι στον τόπο καταγωγής του, την Επισκοπή Πεδιάδος.

roditakis

Λίγα λόγια για τον Νίκο Ροδιτάκη

Ο Νίκος Ροδιτάκης γεννήθηκε το 1947 στην Επισκοπή Πεδάδος Ηρακλείου. Σπούδασε στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή 1965-1970 με διδακτορικό στη Οικολογία Εντόμων από το Εργαστήριο Οικολογίας και Περιβάλλοντος.

Διετέλεσε Δ/ντής του Ινστιτούτου Προστασίας Φυτών Ηρακλείου το 1989, 1998 και Δ/ντής του Ινστιτούτου Αμπέλου, Λαχ. & Ανθοκομίας Ηρακλείου 1998-2003.

Από το 1980-2010 υπηρέτησε ως Εντομολόγος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών Ηρακλείου του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ). Υπήρξε ακόμη Αναπληρωτής του Προέδρου του ΕΘΙΑΓΕ από το 2009-2011.

Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του Συλλόγου “Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης” του Πανεπιστημίου Κρήτης 2010-2013.

Διοίκηση και εργαζόμενοι Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Τα συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Νίκου Ροδιτάκη εκφράζουν η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:

«Με βαθειά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Νίκου Ροδιτάκη.

Ο Νίκος ήταν ένας από τους πιο σταθερούς και ακούραστους φίλους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Συνέβαλε καθορίστηκα στην ανάπτυξη και στη λειτουργία της έκθεσης του Μουσείου, σε πολύ δύσκολους καιρούς. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Αντί στεφάνων θα καταθέσουμε το ποσό των 250 ευρώ στο «Χαμόγελο του παιδιού».

Πανελλήνια Ένωση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων

Τη θλίψη τους για το θάνατο του Νίκου Ροδιτάκη εκφράζουν και τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων σε ανακοίνωση τους:

“Σήμερα Σαββάτο 26-05-2018 με το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του εκλεκτού συνταξιούχου Γεωπόνου Νικολάου Ροδιτάκη, πατέρα του ερευνητή του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. Εμμανουήλ Ροδιτάκη, ο οποίος συνεισέφερε σημαντικά στην Γεωπονική Επιστήμη, το Π.Σ. Ηρακλείου της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει το ακόλουθο ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

1.Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του

2.Να παραστεί αντιπροσωπεία στην εξόδιο ακολουθία.

3.Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τύπο”

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση