HomeΕΛΛΑΔΑΗ κυβέρνηση φρενάρει την εκλογολογία

Η κυβέρνηση φρενάρει την εκλογολογία

Μάιος ή Οκτώβριος του 2019 τα επικρατέστερα σενάρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να σταματήσουν την εκλογολογία που φούντωσε μετά συζήτηση για την οικονομία και το μεταμνημονιακό σχέδιο στη Βουλή, σπεύδουν από την κυβέρνηση.

Το αντιπολιτευτικό γήπεδο ζητά σταθερά πρόωρες κάλπες .«Γραμμή» του Μαξίμου είναι ότι τα σενάρια που καλλιεργούνται τις τελευταίες μέρες ούτε ωφέλιμα είναι, ούτε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Κορυφαία πολιτικά στελέχη επιμένουν ότι κάλπες θα στηθούν το 2019 και προτάσσουν το επιχείρημα ότι στο επίκεντρο του σχεδιασμού τους βρίσκεται «η έξοδος από το Μνημόνιο και η ολοκλήρωση της τετραετίας».

Στο μεταξύ, οι δύο επικρατέστερες εκδοχές, όπως προκύπτει από τις εισηγήσεις που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας, είναι είτε οι «δίδυμες» κάλπες το Μάιο του 2019 (μαζί με τις ευρωεκλογές) είτε τον Οκτώβρη του 2019 (πριν ή μετά τις αυτοδιοικητικές), χωρίς, όμως, κανείς να αποκλείει και το ενδεχόμενο του αιφνιδιασμού!

Αμφίσημη στάση για το «μαχαίρι» στις συντάξεις

Βούληση των κυβερνητικών, πάντως, είναι να επιδείξουν «έργο» την επομένη των μνημονίων, να κάνουν φοροελεφρύνσεις, να αυξήσουν τον κατώτατο μισθό και να άρουν το μαχαίρι στις συντάξεις, όπως συνηθίζουν να υπόσχονται διάφοροι κυβερνητικοί προκαλώντας τον εκνευρισμό των Βρυξελλών. Σημειωτέων, ότι ο κ. Τσίπρας δεν έκανε καμία αναφορά για το εν λόγω ζήτημα στη Βουλή.!

Με το «μάτι» στο Κέντρο

Κατά τα λοιπά, βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να στριμώξει την ηγεσία της Κεντροαριστεράς. Για το λόγο αυτό φωτίζουν τις διαχωριστικές γραμμές επαναφέροντάς τες σε κάθε ευκαιρία. Αυτές, συμπυκνώνονται στο δίπολο «πρόοδος-συντήρηση» και καθόλου τυχαία καλούν Κίνημα Αλλαγής και Ποτάμι να απαντήσουν αν συμφωνούν ή όχι στην αύξηση του κατώτατου μισθού, στην αποφυγή του λοκ άουτ, στην μη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της εργασιακής κανονικότητας.

Επίσης, δεν πέρασε απαρατήρητη η προσωπική απεύθυνση του Αλέξη Τσίπρα στην Φώφη Γεννηματά, όταν την κάλεσε να μην σέρνεται πίσω από όσους βλέπουν στην παράταξή της αναβίωση της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, επικαλούμενος, παράλληλα, τα όσα είπε ο επικεφαλής του Ευρωπαικού Σοσιαλιστικού Κόμματος οτι όλα τα προοδευτικά κόμματα να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Βάζουν στο  «κάδρο» Μητσοτάκη

Μέτωπο, τέλος, ανοίγουν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι το σχέδιό του δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα νέο μνημόνιο, περικοπές και απολύσεις, σε αντιδιαστολή – όπως λένε- με το σχέδιο της κυβέρνησης που σηματοδοτεί μια νέα εποχή. Συν τοις άλλοις προεξοφλούν την ήττα του στις επόμενες εκλογές με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο να λέει οτι «η ΝΔ δεν χρείαζεται να βιάζεται, θα χάσει στην ώρα της».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση