HomeHL-Economy«Καίει» η βενζίνη -Στα ύψη οι τιμές

«Καίει» η βενζίνη -Στα ύψη οι τιμές

Σε απόγνωση οι καταναλωτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ανηφόρα τράβηξαν τα καύσιμα και οι καταναλωτές πλέον βρίσκονται σε απόγνωση.

Ηδη η αμόλυβδη βενζίνη έχει «σκαρφαλώσει» στα νησιά στα 2 ευρώ το λίτρο. Στην Αττική η μέση τιμή πώλησης διαμορφώνεται στα 1,642 ευρώ ανά λίτρο και το ντίζελ κίνησης στο 1,414 ευρώ ανά λίτρο.

Μάλιστα όπως όλα δείχνουν και επιβεβαιώνουν οι βενζινοπώλες με τα στοιχεία που υπάρχουν έως και σήμερα το καλοκαίρι θα υπάρξει έκρηξη στις τιμές των καυσίμων και οι καταναλωτές θα πρέπει είτε να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη είτε να τραβήξουν χειρόφρενο.

Την ίδια στιγμή η αγορά ετοιμάζεται για κύμα ανατιμήσεων λόγω της ανόδου του κόστους διακίνησης και παραγωγής που θα προκύψει εάν η διεθνής κρίση στο πετρέλαιο συνεχιστεί επί μακρόν.

Ενώ οι βενζινοπώλες μιλούν ακόμα και για αύξηση των τιμών στα 2,5 ευρώ το λίτρο γεγονός που θα σημάνει ιστορικά τη μεγαλύτερη τιμή πώλησης βενζίνης.

Παρά τα προειδοποιητικά σημάδια έως τώρα από την κυβέρνηση δεν έχουν δείξει ότι έχουν θορυβηθεί αφού και ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης δεν έχει συγκαλέσει κάποια έκτακτη σύσκεψη ώστε υπήρξε για την αντιμετώπιση.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση