HomeHL-9Δικάζονται για το άγριο ξύλο με αφορμή υπόθεση ζωοκτονίας

Δικάζονται για το άγριο ξύλο με αφορμή υπόθεση ζωοκτονίας

Σε βάρος 44χρονου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενώπιον του δικαστηρίου αναμένεται να βρεθούν σήμερα οι πέντε συλληφθέντες που πρωταγωνίστησαν στον άγριο ξυλοδαρμό και την επίθεση σε βάρος ενός 44χρονου στην πλατεία Δασκαλογιάννη με αφορμή υπόθεση ζωοκτονίας.

Πρόκειται για έναν 49χρονο, έναν 27χρονο, έναν 26χρονο, έναν 24χρονο κι έναν 19χρονο οι οποίοι κατηγορούνται για εξύβριση, επίθεση αλλά και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Η ζωοκτονία και ο… ξυλοδαρμός

Πρόκειται για μία υπόθεση που ήρθε στο φως στις αρχές Απριλίου. Τότε, ένας 49χρονος κτηνοτρόφος έφτασε στο ποιμνιοστάσιό του στο Γεράκι του δήμου Μινώα Πεδιάδος και βρήκε 100 πρόβατα σφαγμένα.

Μετά από ενδελεχή έρευνα οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην ταυτοποίηση των δραστών. Επρόκειτο για έναν 44χρονο και δύο ακόμα άτομα, με τον κύριο δράστη να συλλαμβάνεται άμεσα.

Ο 44χρονος στις 3 Απριλίου εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για τα όσα κατηγορείται. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος και πήγε να πιει έναν καφέ σε καφετέρια στην πλατεία Δασκαλογιάννη.

Οι συγγενείς του κτηνοτρόφου, που βρήκε σφαγμένα τα 100 πρόβατά του μέσα στο ποιμνιοστάσιό του, όταν είδαν τον 44χρονο να κάθεται και να πίνει καφέ άρχισαν να επιτίθενται φραστικά εναντίον του.

Δυστυχώς, τα αίματα δεν… άργησαν ν’ ανάψουν με αποτέλεσμα να σημειωθεί άγρια συμπλοκή από την οποία τραυματίστηκε στο κεφάλι ο 44χρονος κατηγορούμενος.

Στο σημείο επενέβη ισχυρή αστυνομική δύναμη ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον 44χρονο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

Οι αρχές προχώρησαν σε πέντε συλλήψεις, που αποτελούν συγγενείς του κτηνοτρόφου που βρήκε σφαγιασμένα τα ζώα του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση