HomeHL-9Φθινοπωρινός καιρός στην… Κρήτη

Φθινοπωρινός καιρός στην… Κρήτη

Η πρόγνωση από τον Μιχάλη Καρακατσάνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φθινοπωρινό θα είναι από σήμερα το σκηνικό του καιρού σε όλη την Κρήτη, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, Μιχάλη Καρακατσάνη.

Πιο αναλυτικά:

Με σταδιακά όλο και πιο πυκνή συννεφιά θα ξεκινήσει το 24ωρο της Παρασκευής στο νησί κυρίως στα κεντρικά και Βόρεια τμήματα. Από το μεσημέρι και μετά οι νεφώσεις θα γίνονται πυκνότερες ενώ θα αρχίσουν να σημειώνονται και τα πρώτα τοπικά φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Το Σάββατο 26 Μαΐου νεφελώδης καιρός θα επικρατήσει κυρίως στα Κεντρικά και Βόρεια τμήματα της Κρήτης ενώ πιο «σπασμένος¨ θα είναι ο καιρός στις νοτιότερες περιοχές.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται σε αρκετές περιοχές με τους ανέμους να διατηρούνται από βορειοδυτικές διευθύνσεις στα 6 μποφόρ και την θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση.

Κυριακή 27 Μαΐου και Δευτέρα 28 Μαΐου θα παραμείνει άστατος ο καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην ενδοχώρα αλλά και τα βορειότερα παραθαλάσσια τμήματα ενώ τα νότια τμήματα του νησιού θα παραμείνουν «εκτός» φαινομένων.

Με τους ανέμους πάντα από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως τοπικά ισχυροί και την θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Σχετική βελτίωση φαίνεται να παρουσιάζει ο καιρός από την προσεχή Τρίτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση