HomeHL-WorldΣύμβουλος Ερντογάν: Δεχόμαστε επίθεση από Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Τελ Αβίβ!

Σύμβουλος Ερντογάν: Δεχόμαστε επίθεση από Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Τελ Αβίβ!

Υποστηρίζει ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την τουρκική λίρα σε ελεύθερη πτώση, παρά την αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα και την οικονομία της χώρας να βυθίζεται σε κρίση η Αγκυρα βλέπει οργανωμένη οικονομική επίθεση από ξένα κέντρα όπως και στην απόπειρα του πραξικοπήματος το 2016.

Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Τελ Αβίβ κρύβονται πίσω από την «επίθεση» σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ταγίπ Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, ο οποίος είναι γνωστός και για τις προκλητικές δηλώσεις του σε βάρος της Ελλάδας. Ο σύμβουλος Ερντογάν έριξε τις βολές του κατά ξένων κέντρων που, όπως είπε, προκαλούν τριγμούς στην οικονομία της Άγκυρας ενόψει των εκλογών.

«Το κέντρο που διοργάνωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 τώρα εξαπολύει ‘’οικονομική επιχείρηση’’ εναντίον της Τουρκίας», ισχυρίστηκε ο Μπουλούτ σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, ενώ κατηγόρησε τους επιχειρηματίες που εγκαταλείπουν τη χώρα, καταγγέλλοντας πως «μας ξεπουλάνε».

«Οι επιχειρηματίες που έβγαλαν το ψωμί τους στην Τουρκία τα τελευταία 60 χρόνια τώρα εγκαταλείπουν τη χώρα με τα δισεκατομμύρια μας… μας ξεπουλάνε… δεν υπάρχει πρόβλημα… δεν χρειαζόμαστε κανέναν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μπουλούτ μάλιστα ισχυρίστηκε ότι πίσω από την επίθεση κρύβονται ξένα κέντρα: Οι τουρκικές χρηματοπιστωτικές αγορές δέχονται επίθεση από το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Τελ Αβίβ, όπως και στην απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, αλλά αυτά δε θα τα φοβηθούμε ποτέ».

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση