HomeΚΟΣΜΟΣDeutsche Bank: Κόβει πάνω από 7.000 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης

Deutsche Bank: Κόβει πάνω από 7.000 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης

Από τις πρώτες αποφάσεις του νέου επικεφαλής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας προωθεί η Deutsche Bank υπό τον νέο επικεφαλής της Christian Sewing, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της λειτουργίας του επιχειρηματικού και επενδυτικού banking.

Η γερμανική τράπεζα τόνισε πως ο αριθμός των υπαλλήλων της εταιρείας θα μειωθεί «αρκετά κάτω» από τις 90.000, έναντι του αριθμού των 97.000 στον οποίο διαμορφώνεται σήμερα.

Στη μονάδα πωλήσεων τίτλων και trading, η τράπεζα δήλωσε ότι στόχο έχει να μειώσει το προσωπικό κατά 25%. Ο Christian Sewing, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, τόνισε ότι η τράπεζα πρέπει «να επικεντρωθεί σε αυτό που πραγματικά κάνει καλά».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η τράπεζα «παραμένει δεσμευμένη στις δραστηριότητες corporate & investment bank και στη διεθνή μας παρουσία».

Επίσης, η γερμανική τράπεζα δήλωσε πως αναμένει τα αποτελέσματα του 2018 να δεχθούν πλήγμα από τις χρεώσεις αναδιοργάνωσης, ύψους άνω των 800 εκατ. ευρώ.

Για το 2019, η τράπεζα σχεδιάζει να μειώσει το προσαρμοσμένο κόστος στα 22 δισ. ευρώ.

Πάντως δεν έχει αποσαφηνιστεί από ποιες χώρες θα γίνουν οι περικοπές στις θέσεις εργασίας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Deutsche Bank απασχολεί περίπου 66.000 άτομα στην Ευρώπη -42.000 στη Γερμανία, 21.000 στην Ασία και περίπου 10.000 στην Βόρεια Αμερική.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας είναι η πρώτη σημαντική κίνηση του επικεφαλής της Christian Sewing, ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο τον περασμένο μήνα μετά την απομάκρυνσή του από τον προκάτοχό του John Cryan.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση