HomeΚΟΣΜΟΣΣκληροί όροι από το Ιράν στους Ευρωπαίους για να διασωθεί η συμφωνία του 2015

Σκληροί όροι από το Ιράν στους Ευρωπαίους για να διασωθεί η συμφωνία του 2015

Οι ΗΠΑ απέτυχαν « όπως ο γάτος στο Τομ και Τζέρι»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σκληρούς όρους σε Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία έθεσε ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν αν θέλουν να σώσουν τη συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό του πρόγραμμα, απορρίπτοντας κάθε κουβέντα για το πυραυλικό του πρόγραμμα.

Σύμφωνα με όσα απαίτησε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ οι τρεις ευρωπαϊκές χώρες που υπέγραψαν τη συμφωνία καλούνται μεταξύ άλλων:

Να δεσμευθούν ότι θα αποφύγουν την έναρξη διαπραγματεύσεων για το βαλλιστικό πυραυλικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και τις περιφερειακές δραστηριότητές της στη Μέση Ανατολή

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες να κάνουν βήματα για να «διασφαλίσουν το εμπόριο» με το Ιράν

Να προστατέψουν τις ιρανικές πωλήσεις πετρελαίου από τις αμερικανικές πιέσεις και να συνεχίσουν να αγοράζουν αργό πετρέλαιο.

Να ορθώσουν ανάστημα κατά των αμερικανικών κυρώσεων στην Τεχεράνης

Να καταδικάσουν τις ΗΠΑ για παραβίαση ψηφίσματος του ΟΗΕ, το οποίο υποστηρίζει την συμφωνία του 2015

«Δεν θέλουμε να ξεκινήσουμε μια μάχη με αυτές τις τρεις χώρες (Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία) αλλά ούτε τις εμπιστευόμαστε», ανέφερε ο Χαμενεϊ, προειδοποιώντας ότι η χώρα του θα συνεχίσει τον εμπλουτισμό ουρανίου αν δεν γίνουν δεκτοί οι επτά όροι της.

Παράλληλα είπε ότι οι ενστάσεις της Ουάσιγκτον για τη συμφωνία του 2015 είναι μια πρόφαση για αλλαγή του καθεστώτος στο Ιράν κι ορκίστηκε ότι οι ΗΠΑ θα αποτύχουν όπως «ο διάσημος γάτος στα κινούμενα σχέδια Τομ και Τζέρι».

«Από την αρχή της [Ισλαμικής] επανάστασης μέχρι σήμερα οι ΗΠΑ εστιάζουν σε κάθε είδους εχθρότητα για να πλήξουν την Ισλαμική Δημοκρατία…. Όλες αυτές οι ενέργειες αποσκοπούν στην ανατροπή της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Μπορείς να συγκρίνεις την Ισλαμική Δημοκρατία του σήμερα με πριν από 40 χρόνια και να διαπιστώσεις ότι προχωρεί μπροστά με διάφορες δυνατότητες. Όλες οι συνωμοσίες τους, λοιπόν, έχουν αποτύχει… όπως ο διάσημος γάτος στα κινούμενα σχέδια Τομ και Τζέρι», είπε ο 78χρονος αγιατολάχ.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση