HomeHL-WorldΜηνιαία δόση 1.755 ευρώ θα πληρώνει ο Mr Podemos για τη βίλα με την πισίνα

Μηνιαία δόση 1.755 ευρώ θα πληρώνει ο Mr Podemos για τη βίλα με την πισίνα

Ενώ τον πρώτο χρόνο θα πληρώνει 1.863 ευρώ το μήνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λεπτομέρειες για την αγορά και τον τρόπο αποπληρωμής της βίλας των 250τ.μ. με την πισίνα στο οικόπεδο των 2.000 τ.μ. έξω από τη Μαδρίτη έδωσε ο ΓΓ των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Όπως είπε η αξία του ακινήτου είναι 614.000 ευρώ και για το επιτόκιο για την αποπληρωμή του δανείου θα είναι Euribor συν 1,5% για τον πρώτο χρόνο και Euribor συν 1,25% για τα υπόλοιπα 29 χρόνια.

Κατά τον ίδιο αυτοί είναι οι συνηθείς όροι που προσφέρει η τράπεζα Caja de Ingenieros αν και το δάνειο που χορηγήθηκε στο ηγετικό ζευγάρι των Podemos καλύπτει το 88% της αξίας του σπιτιού αντί του μέγιστου 80%.

Βάσει των δεδομένων αυτών η μηναία δόση για τον Πάμπλο Ιγκλέσιας και την Ιρένε Μοντέρο θα ανέλθει σε 1.863 ευρώ τον μήνα για τον πρώτο χρόνο και σε 1.755 ευρώ για τα υπόλοιπα 29 και αυτό με την προϋπόθεση ότι το Euribor θα παραμείνει σταθερό.

Την περασμένη εβδομάδα το ζεύγος Ιγκλέσιας-Μοντέρο είχε υποστηρίξει ότι θα πληρώνει «κάτι περισσότερο» από 1.600 ευρώ το μήνα (800 ευρώ έκαστος) παραδεχόμενο ότι «γνωρίζουμε ότι αρκετές ισπανικές οικογένειες, ακόμα και με δύο μισθούς, δεν θα μπορούσαν να πληρώσουν μια τέτοια δόση και γι’ αυτό επιμένουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στους αξιοπρεπείς μισθούς για όλους. Η αλήθεια είναι ότι οι μισθοί μας, που είναι δημόσιοι και έχουν αποφασιστεί από την γενική συνέλευση των μελών των Podemos μας επέτρεψαν να πάρουμε αυτό το δάνειο».

Ο Ιγκλέσιας έχει εξηγήσει ότι ο λόγος που επέλεξε τη συγκεκριμένη τράπεζα ήταν γιατί ποτέ δεν έχει κάνει έξωση σε βάρος κάποιου πελάτη της «και για εμάς αυτό είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας».

Μετά τις αντιδράσεις το ηγετικό ζευγάρι των Podemos ανακοίνωσε τη διεξαγωγή εσωτερικού δημοψηφίσματος για την παραμονή του ή όχι στην εξουσία του κόμματος με τα αποτελέσματα να αναμένονται την επόμενη Δευτέρα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση