HomeΚΡΗΤΗΛ. Αυγενάκης: “To αναπτυξιακό σχέδιο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ένα αόριστο ευχολόγιο!”

Λ. Αυγενάκης: “To αναπτυξιακό σχέδιο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ένα αόριστο ευχολόγιο!”

“ Ιδεοληπτικές εμμονές, ασυγχώρητες γενικότητες ”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Πρόκειται για αναπτυξιακό σχέδιο χωρίς ανάπτυξη. Έχουμε να κάνουμε με γενικόλογες αναφορές, ευχολόγια αλλά και προτάσεις στη λάθος κατεύθυνση που δεν συνιστούν για κανέναν λόγο αναπτυξιακό σχέδιο» δήλωσε, ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ του Ηρακλείου μαζί με το νέο Προεδρείο της ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου την Τετάρτη στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε..

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης περιλαμβάνουν: «Η Κυβέρνηση, μετά από τρία χρόνια αναμονής, παρουσίασε το αναπτυξιακό της σχέδιο. Με τέτοια «σχέδια» η ανάπτυξη απομακρύνεται. Όχι άλλα χαμένα χρόνια! Πολιτική αλλαγή για εμπιστοσύνη και μεταρρυθμίσεις, που θα φέρουν επενδύσεις, δουλειές, τεχνογνωσία, ανάπτυξη.

1-2

Η Κυβέρνηση, για τη δήθεν μετά-τα-μνημόνια εποχή, μιλά γενικά και αόριστα για ένα αναπτυξιακό σχέδιο. Αυτό που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα αόριστο ευχολόγιο στο οποίο συνυπάρχουν ιδεοληπτικές εμμονές, ασυγχώρητες γενικότητες και κάποιες λίγες αυτονόητες μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα χρειάζεται κοστολογημένο πρόγραμμα και όχι ολιστικές αερολογίες. Δεν περιλαμβάνει κανένα χρονο-διάγραμμα, δεν περιλαμβάνει ποσοτικοποιημένους στόχους, δεν έχει κάποιο σχέδιο.

Ειδικότερα:

• Αναγνωρίζει την φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης.

• Παραδέχεται ότι θα συνεχιστούν οι περικοπές στις συντάξεις.

• Θεωρεί δεδομένη την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ.

• Χαρακτηρίζει εύθραυστη την οικονομική κατάσταση των νησιών.

• Δεσμεύεται ότι θα διατηρήσει τα έσοδα του ΕΝΦΙΑ στα 2,6 δις ευρώ, ενώ εμπαίζει τους πολίτες ακόμη και σήμερα με υποσχέσεις για μείωση του. Εμείς, στη ΝΔ μιλάμε για μείωση 30% σε όλα τα νοικοκυριά, άρα έσοδα 1,8 δισ.

• Υπόσχονται ότι ΙΣΩΣ μειώσουν τη φορολογία αν και εφόσον επιτυγχάνονται πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022. Στόχος για τον οποίον επαναλαμβάνουν ότι είναι αδιαπραγμάτευτη δέσμευση της χώρας.

• Μιλούν για ενδεχόμενη μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από το 29% στο 26%. Το παρουσιάζουν μάλιστα ως επιτυχία ενώ είναι αυτοί που το πήγαν από το 26% στο 29%.

Εμείς, στη ΝΔ δεσμευόμαστε ότι θα μειώσουμε τον φόρο των επιχειρήσεων στο 20%.

• Μειώνουν το αφορολόγητο χωρίς να λένε ποιος θα είναι ο αρχικός φορολογικός συντελεστής. Εμείς στη ΝΔ δεσμευόμαστε ότι ο αρχικός συντελεστής θα είναι 9% και όχι 20% όπως είναι σήμερα. Ουσιαστικά, επιβεβαιώνει τη δεινή θέση στην οποία έχει έρθει η χώρα εξαιτίας των πολιτικών επιλογών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

node_irakleiou_2

Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζουν ότι όλα αυτά θα μείνουν στα χαρτιά, αφού η σημερινή Κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή. Είναι αυτονόητο ότι η ΝΔ δεν δεσμεύεται από το κατ’ ευφημισμόν αναπτυξιακό σχέδιο της Κυβέρνησης Η Ελλάδα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ με μείωση φόρων και εισφορών, με κίνητρα για παραγωγικές επενδύσεις, με μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και με απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος».

Ο κ. Αυγενάκης, επίσης, αναφέρθηκε στο ζήτημα της βίας: «Η στάση της ΝΔ κατά των περιστατικών βίας είναι διαχρονική, σταθερή και σαφής: δεν ανεχόμαστε καμία έκφραση βίας υπό καμία προϋπόθεση. Για τη ΝΔ δεν υπάρχει βία με θετικό πρόσημο. Η βία απ’ όπου κι αν προέρχεται – είτε από την άκρα δεξιά είτε από την άκρα αριστερά- είναι κατακριτέα και καταδικαστέα.

Δεν μπορεί η καταδίκη της βίας να είναι επιλεκτική. Δεν μπορεί τη μια να καταδικάζουμε τη βία και την άλλη, όταν ο Ρουβίκωνας εισβάλλει σε κάποιο δημόσιο κτίριο, στη Βουλή ή σε δικαστήριο, να ακούμε ότι αυτή δεν είναι βία, είναι «ακτιβισμός».

Στην Αθήνα ο Ρουβίκωνας παρελαύνει, εισβάλλει ανενόχλητος σε δημόσιες υπηρεσίες και αποχωρεί εξίσου ανενόχλητος με την προκλητική ανοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και φυσικά της ίδιας της Κυβέρνησης. Τα πρόσφατα περιστατικά βίας, έρχονται, δυστυχώς, να αναδείξουν και να επιβεβαιώσουν πόσο μεγάλο κακό έχουν κάνει όσοι στα χρόνια της κρίσης νομιμοποίησαν τη βία και απονομιμοποίησαν τους θεσμούς για να κερδίσουν την εξουσία. Όταν η βία γίνεται μέρος του πολιτικού σχεδιασμού και της στρατηγικής ενός κόμματος που καταρρέει, αναρωτιέται κανείς, πόσο πιο επικίνδυνα μπορεί να γίνουν τα πράγματα.

1-3

Ο ακραίος και διχαστικός λόγος, τον οποίο μεθοδικά καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, προξενεί σοβαρά προβλήματα στους πολίτες και πληγώνει την ίδια τη Δημοκρατία μας. Παροτρύνουμε τον κ. Τσίπρα να αποφύγει αυτού του είδους τη διχαστική ρητορική.

Γνωρίζει καλά και ο ίδιος ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές, αλλά δεν έχει κανέναν λόγο να οδηγήσει το δημόσιο διάλογο σε μια ακραία πόλωση και την κοινωνία σε έναν ακραίο διχασμό μόνο και μόνο για να συσπειρώσει λίγο περισσότερο τις δικές του δυνάμεις. Ας φερθεί λίγο υπεύθυνα και σοβαρά στο ζήτημα αυτό».

Διαφήμιση
Διαφήμιση