HomeHL-GreeceΜπουτάρης στο δικαστήριο: Ξεκάθαρα οργανωμένη η επίθεση εναντίον μου

Μπουτάρης στο δικαστήριο: Ξεκάθαρα οργανωμένη η επίθεση εναντίον μου

Η κατάθεση του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Αυτόφωρο Μονομελες Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης βρέθηκε για να καταθέσει ο Γιάννης Μπουταρης στη δίκη των τριών συλληφθέντων για τον ξυλοδαρμό του.

Οσα κατέθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήταν καταπέλτης για τους τρεις κατηγορούμενους. Ο κ. Μπουτάρης είπε «ήταν οργανωμένο. Υπήρχε οργανωτής. Ένιωσα έναν κλοιό να με σφίγγει και με προτροπή των συνοδών μου αρχίσαμε να απομακρυνόμαστε».

«Φύγε παλιό Εβραίε»

Σύμφωνα με το seleo.gr ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστήριξε πως πριν ξεκινήσει η επίθεση εναντίον του άκουσε τον πρώην περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη να τον βρίζει. «Ακουσα μόνο που με έβρισε ο κ. Ψωμιαδης. Μετά πιο κάτω άκουσα από κάποιους «τι θες εδώ π@@στα», «φύγε παλιό Εβραίε». Ανησύχησα γιατί ερχόταν από συγκεκριμένο σημείο» είπε ο δήμαρχος και συνέχισε λέγοντας:

«Αισθάνθηκα να με πλησιάζουν άνθρωποι αγριεμένοι. Με πλησίαζε ένας που μου λέει «τι γυρεύεις εδώ; Ποιος σε κάλεσε;» Ο κλοιός έσφιγγε και το βρίσιμο σύννεφο. Καθώς έφευγα, έφαγα κλοτσιές, δεν ξέρω από πού, και κάτι μπουκάλια. Είδα τον κατηγορούμενο να με κλοτσάει στο στομάχι. Πόνεσα» είπε ο Γιάννης Μπουτάρης για τον 20χρονο που τον χτύπησε.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στάθηκε ιδιαίτερα στην στιγμή που έπεσε κάτω και στον τρόμο που ένιωσε εκείνη την στιγμή.

«Όταν έπεσα, ένιωσα να με χτυπάνε και να με κλοτσάνε παντού. Τρόμαξα. Έρχονταν και έφευγαν. Δεν ήταν ένας» ανέφερε.

«Είδα τον πρώτο κατηγορούμενο (σ.σ. τον 20χρονο) που προσπαθεί να με κλωτσήσει. Με πέτυχε στο στομάχι αλλά όχι γεμάτα γιατί είχε βρει πρώτα στον έναν συνοδό μου. Ήταν δυνατή κλωτσιά. Ένας φίλος μου, δάσκαλος πολεμικών τεχνών μου είπε ότι η κλωτσιά ήταν μελετημένη και επικίνδυνη ώστε να μου κάνει την κοιλιά κομμάτια» είπε αναγνωρίζοντας τον έναν δράστη ο κ. Μπουτάρης.

Συνεχίζοντας για τον πρώτο 20χρονο ο Γ. Μπουτάρης είπε ότι έσπασε το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου και προσπάθησε να πάρει ένα τσαντάκι.

Για τον 36χρονο ο Γ. Μπουτάρης τον αναγνώρισε που έβγαλε το φανελάκι του και το χρησιμοποιούσε ως γκλοπ για να τον χτυπάει.

Για τον 19χρονο είπε ότι τον κλώτσησε όταν ήταν πεσμένος.

«Τρόμαξα και πανικοβλήθηκα»

«Όταν έπεσα κάτω αισθάνθηκα να με πατάνε και να με κλωτσάνε. Ήταν η μοναδική στιγμή που τρόμαξα» είπε ο Γ. Μπουτάρης.

«Τρόμαξα και πανικοβλήθηκα μην μείνω στον τόπο. Αισθάνθηκα έντονο πόνο. Με κράτησαν στο νοσοκομείο με το φόβο εσωτερικής αιμορραγίας. Δεν είναι σπουδαία τα τραύματα μου αλλά τρόμαξα κ. Πρόεδρε».

Αναγνώρισε τους τρεις – Ο ένας ήξερε πολεμικές τέχνες

Στο δικαστήριο ο Γιάννης Μπουτάρης αναγνώρισε και τους τρεις κατηγορούμενους και κατέθεσε πως ήταν ανάμεσα σε αυτούς που του επιτέθηκαν και τον χτυπούσαν. Μάλιστα ειδικά για τον 20χρονο σπουδαστή κομμωτικής είπε ότι γνωρίζει πολεμικές τέχνες και προσπάθησε να του κάνει ζημιά. Ενδεικτικό είναι το σημείο της κατάθεσής του που αναφέρει. «Το χτύπημα μου είπε ένας φίλος μου που ξέρει ότι ήταν τέτοιο για να μου κάνει ζημιά στην κοιλιά».

Ο κ. Μπουτάρης αναγνώρισε τον ίδιο μεταξύ συγκεντρωμένων σε διαδήλωση ακροδεξιάς οργάνωσης εναντίον του περσινού gay pride, ενώ είπε πως τον είδε και στο νοσοκομείο καθώς ήταν τραυματισμένος στο χέρι, αφού έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου.

Ο Γ. Μπουτάρης απάντησε και για τα fake news που κυκλοφόρησαν λέγοντας πως δεν έδωσε ποτέ άδεια για το αυτό-οργανωμένο gay pride αλλά και πως τα προηγούμενα χρόνια έχει κάνει και ομιλίες υποστηρίζοντας την Γενοκτονία των Ποντίων. Ακόμη ο δήμαρχος επανέλαβε ότι συμμετέχει ενεργά στον αγώνα για διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων μαζί με τις ποντιακές οργανώσεις.

Συλληφθέντες για την επίθεση κατά Μπουτάρη-Φωτογραφίες: MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣΣυλληφθέντες για την επίθεση κατά Μπουτάρη-Φωτογραφίες: MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε ενορχηστρωτής και κάθε τόσο έδινε το σύνθημα. Μετά χτύπησε παλαμάκια και μαζεύτηκαν γύρω – γύρω. Τρόμαξα είχα κάνει πρόσφατα στεντ, φοβήθηκα μήπως μείνω στον τόπο. Αισθάνθηκα έντονο πόνο από κλωτσιές» συμπλήρωσε ο κ. Μπουτάρης.

Ερωτώμενος σχετικά, ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε πως οι δράστες «με χτύπησαν παντού –στα πόδια, στην πλάτη, στον αυχένα, με μπουκάλια νερό και άλλα αντικείμενα», ενώ αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός πως στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε, αμέσως μετά το περιστατικό της επίθεσης, είδε έναν εκ των συλληφθέντων να «του ράβουν οι γιατροί το χέρι» και «όταν συνειδητοποίησε ο 20χρονος την παρουσία μου στο νοσοκομείο, ούτε συγγνώμη ζήτησε, ούτε τίποτα και έφυγε άρον άρον».

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη είναι για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Εκτός των δύο 20χρονων κι ενός 36χρονου, συνελήφθη κι ένας 17χρονος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, προκειμένου να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πατέρας του 17χρονου τηλεφώνησε χθες στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης επιδιώκοντας να μιλήσει με τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, για το περιστατικό της επίθεσης όμως δεν κατέστη δυνατό.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση