HomeHL-9Ξεσπά ο αδερφός του σμηναγού Ηλιάκη

Ξεσπά ο αδερφός του σμηναγού Ηλιάκη

Ντροπή και αίσχος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για την οικογένεια του Κώστα Ηλιάκη ο χρόνος πάγωσε εκείνη την ημέρα. «Ηταν επιεικώς ντροπή για το Εθνικό και Διεθνές Δίκαιο, τις υπογεγραμμένες συνθήκες και συμβάσεις τα όσα συνέβαιναν την περίοδο εκείνη στον ουρανό του Αιγαίου. Οι γείτονες επεδίωκαν θερμό επεισόδιο, με αποκορύφωμα τις 23 Μάη 2006, και το πέτυχαν χτυπώντας πισώπλατα τον αδελφό μου, στη διαδικασία αναγνώρισης του κατασκοπευτικού και ταυτόχρονα πολεμικού σχηματισμού τους μέσα στο FIR Αθηνών. Η αποστολή τους δεν ολοκληρώθηκε. Το τίμημα όμως για εμάς είναι βαρύ. Πολύ βαρύ…», λέει στον Ελεύθερο Τύπο ο αδελφός του ήρωα πιλότου, Φίλιππος Ηλιάκης.

«Η ντροπή, το αίσχος, συνεχίζεται και σήμερα με δύο ομήρους στρατιωτικούς για λίγα βήματα επιπλέον πάνω στο χιόνι -αν τα έκαναν- στη μεθόριο του Εβρου σε αντιδιαστολή με την παράδοση του Τούρκου πιλότου που χτύπησε τον σμηναγό Ηλιάκη, δίχως καν να ανακριθεί για το τραγικό περιστατικό εξαιτίας του ή των εντολών που είχε προφανώς», συνεχίζει ο κ. Ηλιάκης και δεν κρύβει την οργή του για την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, ζητώντας το αυτονόητο, την προστασία των συνόρων μας που είναι και σύνορα της Ευρώπης.

«Η σχέση του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη με την Πολεμική Αεροπορία ήταν σχέση αγάπης, λατρείας και αφοσίωσης μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της ζωής του. Αποδείχθηκε αμφίδρομη γιατί και η Π.Α. δείχνει έμπρακτα τα αισθήματά της απέναντί του, τιμώντας τη μνήμη του με πολλούς τρόπους, όπως για παράδειγμα την αίθουσα αεροπορικών συσκέψεων στο ΓΕΑ που φέρει το όνομά του, το LIAKI point, σημείο αναφοράς των πολιτικών αεροσκαφών που πετούν στην περιοχή του τραγικού περιστατικού, στο FIR Αθηνών», τονίζει ο κ. Ηλιάκης και προσθέτει:

«Ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης έδωσε το παράδειγμα, μένει σε εμάς να αντιληφθούμε το μέγεθος όχι μόνο της πράξης του, αλλά της πορείας του στη σύντομη ζωή του, το τι σημαίνει σκληρή εκπαίδευση, σκληρή δουλειά, πίστη, επαγγελματισμός και αγάπη σε αυτό που ο καθένας επιλέγει στη ζωή του να κάνει. Ας παραμείνει για πάντα ο τελευταίος νεκρός από τουρκικό χτύπημα σε καιρό ειρήνης που εξαρτάται ανάλογα με τις διαθέσεις των ταραξιών γειτόνων μας. Ας είναι αιωνία η μνήμη όλων όσοι έδωσαν τη ζωή τους για την τιμή και την υπόληψη της πατρίδος μας».

Aftodioikisi.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση