HomeΕΛΛΑΔΑΟ Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε πότε θέλει να γίνουν εκλογές

Ο Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε πότε θέλει να γίνουν εκλογές

Σε συνέντευξή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για την ονομασία των Σκοπίων, για τους δύο Ελληνες αξιωματικούς που κρατούνται στην Τουρκία αλλά και για τον χρόνο των εκλογών μίλησε σήμερα ο Πάνος Καμμένος.

Τον Μάιο 2019

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Καμμένος σχολίασε:

«Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Το πιο πιθανό είναι να γίνουν το φθινόπωρο. Αλλά η δική μου άποψη είναι να γίνουν όλες οι εκλογές μαζί. Να γίνουν εκλογές δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές. Ίσως και τον Μάιο. Θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της οικονομίας».

Για τα Σκόπια

Κατηγορηματικός ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν καμία ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία εμφανίστηκε, στην ίδια συνέντευξη, ο Πάνος Καμμένος.

«Εμείς δεν θα ψηφίσουμε κανένα όνομα, ούτε γκόρνα, ούτε νόβα. Δεν θα συμφωνήσουμε σε κανένα όνομοα σύνθετο με τον όρο Μακεδονία» δηλωσε ο υπουργός Άμυνας.

«Από τη στιγμή που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία θα είναι αλυτρωτικό» τόνισε ο υπουργός Άμυνας και πρόσθεσε «είτε λέγεται κάτω, είτε λέγεται Μακεδονία του Βαρδάρη πάντα θα είναι Μακεδονία».

Ο ίδιος εκτίμησε, πάντως, ότι «δεν θα βρεθεί λύση και δεν θα βρεθεί γιατί οι ίδιοι οι Σκοπιανοί έχουν πλάσει ένα μύθο για τη Μακεδονία» και δεν αλλάζουν το Σύνταγμα της χώρας τους. Όπως είπε η θέση της κυβέρνησης είναι ότι δεν θα υπάρξει ψήφιση και κύρωση της συμφωνίας εάν δεν έχει περάσει η συνταγματική αλλαγή στα Σκόπια.

Μιλώντας για τη διαπραγμάτευση του Νίκου Κοτζιά είπε ότι «κατάφερε να τους κατεβάσει τα αγάλματα» και ότι «τους έκανε να αποδέχονται ότι είναι σλαβικό έθνος». «Η Ελλάδα προχώρησε σε μια διαπραγμάτευση και τους έκανε να υποχωρήσουν σε αρκετές υπερβολές» συμπλήρωσε μιλώντας στο Alpha 989.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση