HomeHL-9Ένας άστεγος παραδίδει μαθήματα… ζωής

Ένας άστεγος παραδίδει μαθήματα… ζωής

Τι εξιστορούν οι μαθητές του Γυμνασίου Βρυσών Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε τέτοιες ιστορίες δεν χρειάζεται καν πρόλογος… Ο τρόπος με τον οποίο οι μαθητές του Γυμνασίου Βρυσών περιγράφουν τη στάση ενός συνανθρώπου μας που παρέδωσε σε μαθήτρια το χαμένο της κινητό τα λέει όλα:

«Oταν η αξιοπρέπεια είναι ο ρομαντισμός της εποχής μας …πρέπει να επιβραβεύεται…

Σε μια σεμνή τελετή, εκεί κάπου στα σοκάκια της Αθήνας…εκεί σε ενα δρόμο στο Μοναστηράκι, η ομάδα του Γυμνασίου Βρυσών ευχαρίστησε το «δικό» της ήρωα, τον ήρωα των αξιών …το ρακοσυλλέκτη και άστεγο  κ. Γιάννη Π.

astegos1

Του είχαν υποσχεθεί ότι θα ανταμώσουν ξανά. Καλούδια από την Κρητική Γη, λίγη τσικουδιά, κρασί, παξιμαδάκια, τυρί και μαρμελάδα ήταν ο χαιρετισμός των παιδιών και των καθηγητών από το Γυμνάσιο Βρυσών…και μια κάρτα με λόγια καρδιάς και ευχαριστίες από την μαθήτρια που έχασε το κινητό της….που ;;; στην Αθήνα…στη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής επίσκεψης…και όμως το βρήκε…χάρη στο ήθος του κ Γιάννη… «Φτωχός ειμαι αλλά κλέφτης δεν είμαι»  μας είχε πει οταν τον συναντήσαμε την πρώτη φορά που μας παράδωσε το κινητό .

astegos2

Σαν να μας περίμενε. Συναισθήματα χαράς, αμηχανίας αλλα και συγκίνησης είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τη στιγμή της συνάντησης.

Ηταν απο τις μεγάλες στιγμές της φετινής μας σχολικής χρονιάς…ετσι απλά γιατι  μια πράξη κάνει τη διαφορά…

Για το Γυμνάσιο Βρυσών»

Η μαθητική ομάδα και οι συνοδοί καθηγητές: Νεκταρία Αρχοντάκη- Χημικός, Κουτσουπάκης Χαράλαμπος-Μαθηματικός, Κορτσιδάκη Ευτυχία καθ .Φυσικής Αγωγής .

zarpanews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση