HomeΚΟΣΜΟΣΔιεθνής εκστρατεία για την απαγόρευση εμπορίας κρέατος σκύλου

Διεθνής εκστρατεία για την απαγόρευση εμπορίας κρέατος σκύλου

Καταγγελίες για βασανιστήρια ακόμα και μπροστά στα μάτια παιδιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έκκληση στον πρόεδρο της Ινδονησίας να απαγορεύσει το εμπόριο κρέατος σκύλου απευθύνουν εκπρόσωποι της υποκριτικής, της μουσικής και των αθλημάτων διεθνώς, που συμμετέχουν σε διεθνή εκστρατεία.

Η έκκληση έρχεται μετά από την αποκάλυψη που έκαναν ινδονήσιοι ακτιβιστές και η οργάνωση Humane Society International τον περασμένο Ιανουάριο για ανοικτές αγορές στο νησί Σουλαβέσι. Εκεί κακοποιούσαν σκυλιά με ρόπαλα με τη συμμετοχή χιλιάδων ατόμων και τα έκαιγαν ζωντανά για να τους αφαιρέσουν το τρίχωμα, μπροστά στα μάτια θεατών, πολλοί από τους οποίους ήταν παιδιά.

Στην επιστολή που εστάλη στον πρόεδρο της χώρας, Τζόκο Γουιντόντο και η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα, αναφέρεται ότι αν η Ινδονησία ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ασιατικών χωρών και απαγορεύσει αυτού του είδους το εμπόριο θα επιδοκιμαστεί παγκοσμίως και παράλληλα θα αφαιρεθεί το στίγμα από την κακή φήμη της χώρας.

Παράλληλα, υπάρχουν προειδοποιήσεις για τους κινδύνους υγείας που εμπεριέχει το εμπόριο αυτού του κρέατος, όπως η εξάπλωση της λύσσας μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση