HomeHL-GreeceΠροβληματισμός στο Μαξίμου για τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα

Προβληματισμός στο Μαξίμου για τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα

Ψάχνουν τρόπο να αντιδράσουν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντανακλαστικά κινδύνου προκάλεσε στην κυβέρνηση η επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να μελετά την απάντηση σε τέτοιου είδους συμπεριφορές αλλά και τη σκλήρυνση στάσης σε ακτιβιστικές συμπεριφορές όπως και οι δράσεις του Ρουβίκωνα.

Ωστόσο ο Ρουβίκωνας έπιασε την ΕΛ.ΑΣ. ξανά στον ύπνο με την επίθεση στο ΣτΕ.

Ενδεικτικό του συναγερμού που ήχησε στην κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στην επίθεση εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη και προειδοποίησε σε αυστηρό ύφος ότι η Δημοκρατία έχει τα όπλα να απαντήσει.

Η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη και ο διάχυτος προβληματισμός για το ενδεχόμενο να γενικευτούν τέτοιου είδους συμπεριφορές όπως και η απάντηση των αστυνομικών αρχών , συζητήθηκαν και από τους υπουργούς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Λίγες ώρες αργότερα πάντως ο Ρουβίκωνας ξαναχτύπησε προκαλώντας νέους ισχυρούς πονοκεφάλους στον Νίκο Τόσκα. Σύμφωνα με πληροφορίες αποτελεί ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης η σκλήρυνση στάσης των αστυνομικών αρχών, ενώ την ίδια ώρα η επίθεση εναντίον του Μπουτάρη χρησιμοποιήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου για επίθεση στη ΝΔ.

Το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζει ότι θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των πολιτών ρίχνουν «νερό στον μύλο» της ΝΔ, καθώς επαναφέρουν στο πρώτο ράφι της καθημερινότητας τα θέματα ασφάλειας, με αποτέλεσμα να επικαιροποιείται ο αντιπολιτευτικός λόγος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτός είναι και ο λόγος που ευθέως ο Αλέξης Τσίπρας έστρεψε τα πυρά του στο γαλάζιο στρατόπεδο με αφορμή αναρτήσεις του «γαλάζιου» Δημάρχου Άργους αλλά και του Π.Ψωμιάδη. Την ίδια ώρα η πολιτική κατεύθυνση προς τις αστυνομικές αρχές για σκλήρυνση της στάσης απέναντι στο Ρουβίκωνα είναι σαφής καθώς η κυβέρνηση έχει έρθει αρκετές φορές σε δύσκολη θέση και αναγκάζεται να απολογείται στο εξωτερικό, λόγω των ακτιβιστικών ενεργειών του Ρουβίκωνα σε ξένες πρεσβείες.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση