HomeΚΟΣΜΟΣΠλήρωσε με τη ζωή του το πάθος για το Εβερεστ

Πλήρωσε με τη ζωή του το πάθος για το Εβερεστ

Είχε χάσει 9 δάχτυλα εκεί, πέθανε στην 8η προσπάθεια να φτάσει στην κορυφή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενας Ιάπωνας ορειβάτης έχασε τη ζωή του στην 8η προσπάθειά του να φτάσει στην κορυφή του Εβερεστ.

Ο Νομπουκάζου Κουρίκι αρρώστησε και είχε αρχίσει την κάθοδό του, όταν η ομάδα του έχασε την επαφή μαζί του. Ο 35χρονος- ο τρίτος ορειβάτης που πεθαίνει στο Εβερεστ αυτόν τον μήνα- στο παρελθόν είχε χάσει 9 δάχτυλα του χεριού, από κρυοπαγήματα, στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου.

«Ο Κουρίκι σταμάτησε να ανταποκρίνεται στον ασύρματο και δεν μπορούσαμε να δούμε το φως από το κράνος του όταν κοιτάξαμε προς τα κάτω, στο σκοτάδι», ανέφερε η ομάδα του σε ανάρτηση στο Facebook. Αλλη ομάδα τον εντόπισε, λιπόθυμο, εξαιτίας χαμηλής θερμοκρασίας σώματος.

Την Κυριακή, ο Ιάπωνας είχε φτάσει σε ύψος 7.400 μ., καθ’ οδόν προς την κορυφή. «Τώρα νιώθω τον πόνο και τη δυσκολία αυτού του βουνού. Το αναγνωρίζω και ανεβαίνω», είχε γράψει στο Facebook.

Αν και έμπειρος ορειβάτης, ο Κουρίκι δεν είχε καταφέρει να «κατακτήσει» την κορυφή του Εβερεστ. Στην τέταρτη προσπάθειά του, το 2012, είχε πάθει σοβαρά κρυοπαγήματα, με συνέπεια να χάσει 9 δάχτυλα των χεριών του. Δεν το έβαλε κάτω όμως. Επέστρεψε τον Σεπτέμβριο του 2015, λίγους μήνες μετά τον φονικό σεισμό στο Νεπάλ, που είχε προκαλέσει χιονοστιβάδα η οποία σκότωσε 18 ανθρώπους στο Εβερεστ.

Τότε, οι κακές καιρικές συνθήκες τον είχαν αναγκάσει να ματαιώσει τα πλάνα του. Δοκίμασε ξανά το 2016 και το 2017, αλλά και πάλι τον εμπόδισαν οι αντίξοες συνθήκες.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση