HomeΚΡΗΤΗΣτην Αθήνα για θέματα ύδρευσης ο δήμαρχος

Στην Αθήνα για θέματα ύδρευσης ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος Ρεθύμνης θα έχει συνάντηση με στελέχη του υπουργείο Εσωτερικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεργασία στο Υπουργείο Εσωτερικών έχει προγραμματίσει αύριο, Τρίτη, ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης για την προώθηση θεμάτων ύδρευσης.

Συγκεκριμένα, ως Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ, ο Δήμαρχος θα συζητήσει τις δύο προσκλήσεις του Προγράμματος «Φιλόδημος» που αφορούν την ύδρευση, την αποχέτευση και τη βελτιστοποίηση του τρόπου απορρόφησης της χρηματοδότησης που προβλέπει το εν λόγω Πρόγραμμα.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας σύσκεψης, θα διερευνηθεί η δυνατότητα   χρηματοδότησης των περιοχών όλης της χώρας, οι οποίες αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα λειψυδρίας.

Είναι προφανές ότι πρωτεύουσα σημασία θα δοθεί  στα αντίστοιχα προβλήματα  περιοχών του Ρεθύμνου αλλά και όλης της Κρήτης. Προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα των υφιστάμενων προβλημάτων, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου και Πρόεδρος ΕΔΕΥΑ, έχει συλλέξει εισηγήσεις από το Γενικό Διευθυντή Υδάτων Κρήτης κ. Μ. Κριτσωτάκη  αλλά και από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας  ώστε να αποτυπωθούν τα προβλήματα λειψυδρίας των Δήμων και να προωθηθεί η δημιουργία νέου Προγράμματος περαιτέρω ενίσχυσής τους για την  εκ μέρους τους αποτελεσματικότερη διαχείριση  ενός τόσο σοβαρού ζητήματος.

Ο Δήμαρχος θα επιστρέψει στο Ρέθυμνο το βράδυ της ίδιας ημέρα και κατά τη διάρκεια της απουσίας του, θα τον αναπληρώνει  ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Στ. Σπανουδάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση