HomeHL-GreeceΚάνει πίσω η κυβέρνηση για το Μακεδονία του Ιλιντεν μετά τα 4 «όχι»

Κάνει πίσω η κυβέρνηση για το Μακεδονία του Ιλιντεν μετά τα 4 «όχι»

Επιμένει και σε άλλα ονόματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πριν καλά καλά κοπάσει ο θόρυβος που προκάλεσε η τελευταία πρόταση που κατέβασε στο τραπέζι των διαβουλεύσεων ο Ζόραν Ζάεφ στη Σόφια για το «Μακεδονία του Ιλιντεν», με το επιχείρημα ότι αυτό το όνομα θα μπορούσε να του αποφέρει επαρκή στήριξη στη βουλή του, έτσι ώστε να αλλάξει το σύνταγμα όπως το απαιτεί η Αθήνα, η ελληνική πλευρά εμφανίζεται προβληματισμένη για τη συγκεκριμένη διατύπωση του ονόματος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida η κυβέρνηση θέτει ως κύριο στόχο το erga omnes και επιμένει σε άλλα ονόματα μετά το Ιλιντεν.

Την κυβερνητική επιφύλαξη ενίσχυσε η άρνηση των κομμάτων, τα τέσσερα όχι που εισέπραξε ο Αλέξης Τσίπρας για το όνομα αυτό κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς, κάτι που δεν συνέβη με τις προηγούμενες πέντε ονομασίες που είχαν κατατεθεί.

Στο βαθμό που η ηγεσία των Σκοπίων επιμείνει ότι μόνο η «Μακεδονάι του Ιλιντεν» είναι η ονομασία που αποδέχεται erga omnes, τότε απομακρύνεται η επίτευξη συμφωνίας με αυτό το όνομα.

Την ίδια ώρα η Αθήνα διέψευδε την πληροφορία ότι ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε το μεσημέρι με τον Ζόραν Ζάεφ.

Την ίδια ώρα, πηγές ανέφεραν ότι είναι πιθανή η πρόσκληση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ υπό αίρεση, αλλά δεν θα υπάρξει επουδενί ένταξη χωρίς συνταγματική αναθέωρηση.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση