HomeHL-GreeceΤσίπρας σε Σκόπια: Προσοχή στα τελευταία κρίσιμα μέτρα

Τσίπρας σε Σκόπια: Προσοχή στα τελευταία κρίσιμα μέτρα

Όχι άτσαλα βήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μήνυμα στα Σκόπια, όπου συνεδριάζουν οι πολιτικοί αρχηγοί για τις διαπραγματεύσεις που γίνονται σε σχέση με τη διμερή διαφορά με την Ελλάδα, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία μιλά αυτή την ώρα.

«Γνωρίζω ότι με ακούν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και τούτη την ώρα συνεδριάζουν οι γείτονες. Θέλω να απευθυνθώ με ειλικρινή αισθήματα φίλιας», είπε ο πρωθυπουργός, ζητώντας προσεκτικά και όχι «άτσαλα» βήματα από τους γείτονες κατά τα τελευταία μέτρα της διαδρομής.

«Ας μη χάσουμε αυτή την ιστορική ευκαιρία. Ας μην κάνουμε άτσαλα βήματα στα τελευταία μέτρα προς τον τερματισμό. Διανύσαμε μεγάλη απόσταση, ας διανύσουμε με σύνεση και προσοχή και τα τελευταία κρίσιμα μέτρα.

Η Ελλαδα θα είναι πάντοτε αρωγός και θερμός υποστηρικτής και στην ανάπτυξη και στην ευημερία και θα υποστηρίξει να πραγματοποιήσουν το μεγάλο βήμα για ευρωπαϊκή προοπτική και όποιο άλλο σημαντικό οργανισμό θελήσουν να μπουν», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Η μεγάλη απόσταση που διανύσαμε αποτελεί τη μεγάλη παρακαταθήκη μας. Στα Βαλκάνια δε μπορούμε παρά να συνυπάρξουμε σε πλαίσιο συνεργασίας, αλληλοκατανόησης και αλληλοσεβασμού που προϋποθέτει μέτωπο με λογής εθνικισμούς που μας έχουν δηλητηριάσει το παρελθόν μας.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια έχοντας την ελπίδα ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε μια βιώσιμη συμφωνία», σημείωσε ακόμη.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση