HomeHL-9Επιστρέφει η θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα

Επιστρέφει η θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού της εβδομάδας που έρχεται από τον Μ. Καρακατσάνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αρκετή ηλιοφάνεια, σχετική ζέστη και μέτριοι βοριάδες θα είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά των επικρατουσών καιρικών συνθηκών στην Κρήτη καθ’ όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Μιχάλη Καρακατσάνη.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο ίδιος ο υδράργυρος θα υποχωρήσει και θα επιστρέψει σε επίπεδα περισσότερο φυσιολογικά για την εποχή που διανύουμε.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καρακατσάνης αναφέρει:

«Καιρικά μονότονη θα είναι η νέα εβδομάδα στο νησί μας μιας και δεν αναμένεται καμία ουσιαστική μεταβολή στον καιρό με εξαίρεση την υποχώρηση του υδραργύρου σε σχεδόν φυσιολογικές τιμές για την εποχή.

Έτσι από την Δευτέρα (21/5) έως και το Σάββατο (26/5) σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός  στο νησί μας με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγη μόνο πρόσκαιρη συννεφιά κυρίως το μεσημέρι της Δευτέρας (21/5) και της Τρίτης (22/5).

Η θερμοκρασία θα αρχίσει απο την Δευτέρα να διορθώνει προς εαρινές τιμές και να βρίσκεται η μέγιστη τιμή της σχεδόν ολόκληρη την εβδομάδα μεταξύ των 25 και 28 βαθμών στα αστικά κέντρα. Στις νοτιότερες περιοχές θα αγγίζει τους 29 με 30 βαθμούς.

Οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα μιας και θα πνέουν απο ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι (2-4 bofor).

Η Θερμοκρασία της θάλασσας θα βρίσκεται κοντά στους 22 βαθμούς.

Με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος με αρκετή ηλιοφάνεια, ασθενείς έως μέτριας έντασης Βόρειους Ανέμους (3-5 bofor) και την θερμοκρασία κοντά στους 25 με 28 βαθμούς».

Διαφήμιση
Διαφήμιση