Στο πένθος έχουν βυθιστεί δύο οικογένειες στα Χανιά από την ασύλληπτη πολύνεκρη τραγωδία που εκτυλίχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στη βραχώδη ακτή του Φοίνικα Σφακίων. Θύματα της συντριβής του ταχύπλοου φουσκωτού στα βράχια δύο αδέλφια, οδοντίατροι και οι δύο, ηλικίας 32 και 33 χρόνων αντίστοιχα και ένας 35χρονος φίλος τους, ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου στα Χανιά.

Οι τρεις αδικοχαμένοι φίλοι μαζί με έναν ακόμη νεαρό, τον 30χρονο επιζήσαντα της τραγωδίας είχαν μεταβεί στο Λουτρό για ολιγοήμερη ανάπαυλα. Καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής μέρας έκαναν βόλτες στη θάλασσα με το μοιραίο ταχύπλοο και λίγο μετά τα μεσάνυχτα αποφάσισαν να επιστρέψουν στο Λουτρό. Γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες οι οποίες διερευνώνται από τις αρχές, το φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις φίλοι ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και συνετρίβη στα βράχια της ακτής του Φοίνικα.

taxyploo-sfakia

Ο ήχος της σφοδρής πρόσκρουσης κινητοποίησε ψαράδες και κατοίκους της περιοχής οι οποίοι έντρομοι μέσα στο σκοτάδι αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί και ειδοποίησαν τις αρχές. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος αλλά και συνολικά 12 πυροσβέστες από τα κλιμάκια Ανώπολης και Βρυσών για την επιχείρηση του απεγκλωβισμού των επιβαινόντων.

Με τη βοήθεια των αλιέων της περιοχής ανασύρθηκε από τη θάλασσα ο 30χρονος τραυματίας ο οποίος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων με πολλαπλά κατάγματα στο πάνω μέρος του σώματος, με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται σοβαρή.

Στη συνέχεια, από τα συντρίμμια του ταχύπλοου ανασύρθηκαν τα σώματα των δύο οδοντιάτρων και του επιχειρηματία οι σοροί των οποίων οδηγήθηκαν το πρωί στη Χώρα Σφακίων προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της αναγνώρισης. Φως στις συνθήκες του θανάτου τους θα ρίξουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής που θα διενεργηθεί.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Στην ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα για την απίστευτη τραγωδία αναφέρει τα εξής:

«Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σφακίων για περιστατικό πρόσκρουσης στην ξηρά του Τ/Χ-Α/Ψ “ΝΙΚΟΣ” Τ. Χανίων 975, με τέσσερις ημεδαπούς επιβαίνοντες, ηλικίας 31, 32, 33 και 35 ετών, στη θαλάσσια περιοχή “ΜΟΥΡΟΥ” Λουτρού Σφακίων ν. Χανίων.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Π-Τ/Ρ “ΤΑΞΙ ΣΤΑΥΡΟΣ” Ν.Χ. 636, το Α/Ψ “ΑΣΤΡΑΠΗ” Λ.Χ.ΣΦ. 27 και το Α/Ψ “ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ” Τ.Χ.ΣΦ. 11, ενώ ενημερώθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία προς παροχή συνδρομής.

Ο 35χρονος εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από τη θάλασσα, χωρίς τις αισθήσεις του, από το Α/Ψ “ΑΣΤΡΑΠΗ” Λ.Χ.ΣΦ. 27, το οποίο τον μετέφερε στο λιμένα Χώρας Σφακίων, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Π.Ι.) Χώρας Σφακίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Παράλληλα, ο 31χρονος εντοπίστηκε στη θάλασσα, έχοντας τις αισθήσεις του, από το Α/Ψ “ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ” Τ.Χ.ΣΦ. 11 και, αφού μεταφέρθηκε στο Π.Π.Ι. Χώρας Σφακίων, διεκομίσθη στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Στην περιοχή της πρόσκρουσης, επί της βραχώδους ακτής, εντοπίστηκε το Τ/Χ-Α/Ψ “ΝΙΚΟΣ”, το οποίο είχε ανατραπεί εγκλωβίζοντας τον έναν εκ των επιβαινόντων, ενώ πλησίον του εντοπίστηκε ο έτερος επιβαίνων. Λόγω της δύσβατης θέσεως του συμβάντος, για τον απεγκλωβισμό τους επιχείρησαν στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι ανέσυραν τον 32χρονο και τον 33χρονο, χωρίς τις αισθήσεις τους. Οι ανωτέρω παρελήφθησαν από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο κατέπλευσε στο λιμένα Χώρας Σφακίων, ενώ κατόπιν μεταφέρθηκαν στο Π.Π.Ι. Χώρας Σφακίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Από το Λιμενικό Σταθμό Σφακίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής».

Διαφήμιση
Διαφήμιση