HomeΕΛΛΑΔΑΒενιζέλος – Novartis: Το απόλυτο φιάσκο η υπόθεση

Βενιζέλος – Novartis: Το απόλυτο φιάσκο η υπόθεση

«Παταγώδης κατάρρευση του αφηγήματος της δήθεν καθαρής εξόδου»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος ανέφερε ότι μετά από τρεις μήνες που ξεκίνησε να συζητείται η υπόθεση της Νοβάρτις στη Βουλή υπάρχουν γεγονότα και καταστάσεις που δημιουργούν για την κυβέρνηση το απόλυτο αδιέξοδο.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για παταγώδη κατάρρευση του αφηγήματος της δήθεν καθαρής εξόδου τονίζοντας ότι «βγαίνουμε από το δάνειο, μένουμε σε επιτήρηση και μπαίνουμε σε μία περίοδο ναρκοθετημένη, μία περίοδο αναιμικής ανάπτυξης και υψηλής ανεργίας, δυσπραγίας και αβεβαιότητας χωρίς δυνατότητα πραγματικής πρόσβασης στις αγορές. Έχουμε έξοδο στο πουθενά», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο θέμα της Novartis σημείωσε ενδεικτικά «άνθρακες ο θησαυρός της Novartis» και μίλησε για το απόλυτο φιάσκο.  Τι έχει μείνει αναρωτήθηκε, πέρά από την αποκάλυψη της σκευωρίας; «Κανείς δεν σκέφτηκε να φωνάξει να καταθέσει  ο κ. Φρουζής»;

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για  αδιέξοδο και στην εξωτερική πολιτική. Για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ είπε, «διαβάζω πληροφορίες που θέλω να ελπίζω ότι είναι προβοκάτσια, ότι προτάθηκε το όνομα  «Republika Ilidenska Makedonija» και η ελληνική κυβέρνηση το σκέφτεται». Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο όνομα είναι η επιτομή του αλυτρωτισμού και κάλεσε τον πρωθυπουργό να διαψεύσει σήμερα ότι αποκλείει η ελληνική πλευρά το συγκεκριμένο όνομα.

Για την ουσία της υπόθεσης που αφορά στη Novartis  είπε ότι η ίδια η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί για τις αρμοδιότητες. Διαβίβασε στη Βουλή, είπε, τα ζητήματα τα οποία θεωρεί ότι αρμόδια είναι η Βουλή και κράτησε για τη Δικαιοσύνη αυτά που θεωρεί ότι εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της.

tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση