HomeΚΡΗΤΗΒρέθηκε ένας ακόμα διακινητής… ψυχών

Βρέθηκε ένας ακόμα διακινητής… ψυχών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία ακόμα σύλληψη πραγματοποίησαν οι διωκτικές αρχές του νομού που αφορά την υπόθεση των 33 μεταναστών που πέρασαν λαθραία στη Κρήτη.

Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο:

Σε συνέχεια του από 16.05.2014 Δελτίου Τύπου, σχετικά με τη σύλληψη δύο (2) ημεδαπών διακινητών μη νόμιμων μεταναστών, που προωθούσαν μετανάστες, προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τον εντοπισμό ενενήντα εννέα (99) μη νόμιμων μεταναστών, προέκυψε ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και συνελήφθη, ακόμη ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας.

Σε βάρος των συλληφθέντων, ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία προωθούσε κατ΄ εξακολούθηση σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μη νόμιμους μετανάστες, έναντι χρηματικού ποσού.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής επιχείρησης και έρευνας για την καταπολέμηση της παράνομής μετανάστευσης, το πρωί της 17.05.2014 εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου και του Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου και Μεσσαράς, σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές Καστρίου, ακόμη τριάντα τρείς (33) αλλοδαποί υπήκοοι Αιγύπτου.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί έφτασαν στην Κρήτη μέσω θαλλάσης από την Αίγυπτο, το πρωί της 16.05.2014, όπου τους περίμεναν τρία (3) άγνωστα άτομα, τα οποία αναζητούνται (μέλη της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης), με σκοπό να προωθήσουν αυτούς σε άλλη χώρα της Ευρώπης, μαζί με τους ενενήντα εννέα (99) αλλοδαπούς, που είχαν εντοπιστεί την 15.05.2014.

Οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Η έρευνα συνεχίζεται, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές καθώς και με τη Διεθνή Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας (Interpol), για την διερεύνηση της υπόθεσης και την συμμετοχή των μελών της οργάνωσης, σε κύκλωμα που διακινεί μη νόμιμους μετανάστες προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση