HomeCity GuideΔιεθνής Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο “Ν. Καζαντζάκη”

Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο “Ν. Καζαντζάκη”

Φωτογραφική συνάντηση, εκπαιδευτικό πρόγραμμα και (δια)δίκτυα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με σημείο αναφοράς τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων σήμερα, που έχει ως φετινό θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό» το Μουσείο Καζαντζάκη προσκαλεί όλους στην κορύφωση των σχετικών δράσεών του με τη φωτογραφική συνάντηση “Kazantzakis Museum-Photo Meeting”, μεθαύριο Κυριακή 20 Μαΐου στο Μουσείο (ώρες 12:00-14:00).

Στόχος της δράσης είναι η αλληλεπίδραση του Μουσείου με τους επισκέπτες του μέσω των νέων ψηφιακών τεχνολογιών.

Οι συμμετέχοντες στη δράση “Kazantzakis Museum-Photo Meeting” θα μπορούν να περιηγηθούν στο Μουσείο δωρεάν και να παρακολουθήσουν την ξενάγηση σε αυτό, παράλληλα με τη βιωματική εξοικείωση στις τεχνικές χρήσης του Instagram.

Μέσω της δράσης αυτής έχει οργανωθεί φωτογραφικός διαγωνισμός, που υλοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας Κρήτης (ΕΦΕΚ). Στον διαγωνισμό συμμετέχουν φωτογραφίες με ημερομηνία ανάρτησης από τις 10 έως τις 20 Μαΐου χρησιμοποιώντας τα hashtags #KazantzakisMuseum_PhotoMeeting και #KazantzakisMuseum, την ετικέτα @Kazantzakismuseum στο Instagram ή / και κοινοποιώντας στη σελίδα @Kazantzakis.Museum στο Facebook.

Υπενθυμίζουμε ότι περισσότερες πληροφορίες για τη δράση αυτή και τους όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Μουσείου www.kazantzaki.gr.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί το οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου με τον τίτλο «Όταν ο Καζαντζάκης συνάντησε τον QR code», το οποίο θα λάβει χώρα από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι.

Αναλογιζόμενοι μέσα από τα χειρόγραφα του συγγραφέα τη δυναμική του γραπτού αλλά και του ψηφιακού λόγου, ανακαλύπτουμε τρόπους γραφής που αξιοποιούσε ο Καζαντζάκης. Οι ιδέες από το χαρτί βρίσκουν τον δρόμο τους μέσα στο διαδίκτυο και τις αφήνουμε στην αέναη κίνησή του. Πληροφορίες: Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη 2810 741689 | [email protected] (κ. Βαγγέλη Χαριτόπουλο)

Διαφήμιση
Διαφήμιση