HomeΚΡΗΤΗΕνημερωτικές συναντήσεις για τους μπλε κώδωνες

Ενημερωτικές συναντήσεις για τους μπλε κώδωνες

Με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο κέντρο του Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δυο χρόνια συμπληρώνονται από τότε που ξεκίνησε η ανάπτυξη του ειδικού ρεύματος ανακύκλωσης γυαλιών στο Ηράκλειο, με την τοποθέτηση των ειδικών μπλε κωδώνων σε νευραλγικά σημεία της πόλης.

Τα αποτελέσματα είναι θετικά χωρίς αυτό να εφησυχάζει τη Δημοτική Αρχή, η οποία σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) προχώρησε σε μια ακόμα δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών του κέντρου. Συγκεκριμένα, στελέχη του Δήμου Ηρακλείου και της Ε.Ε.Α.Α. επισκέφτηκαν πόρτα – πόρτα 50 ιδιοκτήτες χώρων εστίασης, τους ενημέρωσαν για τον τρόπο διαλογής στην πηγή των ανακυκλώσιμων υλικών και  συζήτησαν μαζί τους για πιθανά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η προσπάθεια, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων εφαρμογής του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Ηρακλείου, θα συνεχιστεί με στόχο την ελάττωση της ποσότητας των απορριμμάτων που καταλήγουν στους συμβατικούς κάδους και  την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Δήμου Ηρακλείου.

Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης & Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης ευχαρίστησε τους επιχειρηματίες και τα στελέχη της Ε.Ε.Α.Α. για τη συνεργασία και τόνισε: «Με τη διαλογή στην πηγή – επαγγελματική και οικιακή – και τον συντονισμό των ενεργειών όλων των εμπλεκομένων, ιδιωτών, επαγγελματιών και φορέων, είμαστε αισιόδοξοι ότι το Ηράκλειο μπορεί να μειώσει σημαντικά το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά έχουμε και ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα, κάτι που μας δίνει δύναμη για την συνέχεια».

Διαφήμιση
Διαφήμιση