HomeHL-SportsΟλυμπιακός: Ζήτησε αφαίρεση βαθμών από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου

Ολυμπιακός: Ζήτησε αφαίρεση βαθμών από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε καταγγελία στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον τελικό Κυπέλλου προχώρησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, μέσω της οποίας ζητεί την τιμωρία της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ με ποινή, που θα περιλαμβάνει αφαίρεση βαθμών.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσκόμισαν φωτογραφίες και οπτικοακουστικό υλικό, υποστηρίζοντας ότι πριν την έναρξη του τελικού και μετά την άφιξη των αποστολών στο ΟΑΚΑ έλαβαν χώρα, εντός του γηπέδου, επεισόδια από οπαδούς των δύο ομάδων, που σχετίζονται με βιαιοπραγίες και φθορά ξένης περιουσίας.

Οι φιναλίστ του εφετινού Κυπέλλου Ελλάδας έχουν κληθεί να απολογηθούν αύριο (18/5), ωστόσο επειδή στο κατηγορητήριο δεν υπήρχε η συγκεκριμένη κατηγορία ο Ολυμπιακός ζήτησε την άσκηση συμπληρωματικής πειθαρχικής δίωξης με το άρθρο 15 (παρ. 4) του πειθαρχικού κώδικα, το οποίο προβλέπει ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, τιμωρία έδρας από 2 έως 4 αγωνιστικές και πρόστιμο από 50.000 έως 250.000 ευρώ.

Επίσης, η πειραϊκή ομάδα ζητεί τον πειθαρχικό έλεγχο των παρατηρητών του αγώνα, επειδή δεν ανέφεραν στις εκθέσεις τους τα επεισόδια που επικαλούνται οι άνθρωποί της.

Διαφήμιση
Διαφήμιση