HomeHL-GreeceΔημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 10,5 μονάδων για τη ΝΔ

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 10,5 μονάδων για τη ΝΔ

Το 34% «βλέπει» εκλογές φέτος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σημαντική διαφορά 10,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ, που διεξήχθη κατά το διάστημα 13-15 Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 32%, έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής με 8%, το ΚΚΕ με 6%, ενώ κανένα άλλο κόμμα δεν μπαίνει στη Βουλή. Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ένωση Κεντρώων βρίσκονται στο 2%, Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Πλεύση Ελευθερίας στο 1%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται σε 7,5%.

Τα αντίστοιχα ποσοστά, στην πρόθεση ψήφου, είναι 28,5% για τη ΝΔ και 19% για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ΧΑ και Κίνημα Αλλαγής βρίσκονται και πάλι… ισόπαλοι με 7%. και το ΚΚΕ έχει 5,5%. Και πάλι, κανένα άλλο κόμμα δεν μπαίνει στη Βουλή.

Στην παράσταση νίκης, το προβάδισμα της ΝΔ παραμένει σταθερά μεγάλο, καθώς συγκεντρώνει 56%, έναντι μόλις 22% του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με διαφορά δέκα μονάδων από τον Αλέξη Τσίπρα, 32% έναντι 22%, ενώ ο… κανένας παραμένει πρώτος σε προτιμήσεις, με ποσοστό 38%.

Οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό 53%, εκτιμούν ότι η πιθανότερη χρονική περίοδος, για να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές, είναι στο α’ εξάμηνο του 2019, κοντά στις ευρωεκλογές (25%) και στο β’ εξάμηνο του 2019, έως το τέλος θητείας της κυβέρνησης (28%). Αντίθετα, κάλπες εντός του 2018 «βλέπει» το 34% των ερωτηθέντων.

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση