HomeΕΛΛΑΔΑΣυνεδριάζει το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεθαύριο, Σάββατο, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με θέμα την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, οι εργασίες της Κ.Ε. θα ανοίξουν με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

‘Στο μεταξύ, άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ζητούν με κοινή επιστολή που του απέστειλαν οι πρόεδροι της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) , Κώστας Αγοραστός και Γιώργος Πατούλης.

Οι δυο πρόεδροι, υλοποιώντας σχετικές αποφάσεις των θεσμικών οργάνων τους, ζητούν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό προκειμένου να του καταθέσουν τις θέσεις και τις προτάσεις της Αυτοδιοίκησης για τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο θεσμός και η χώρα. Και αυτό λόγω της «αδυναμίας συνεννόησης και σύνθεσης απόψεων με τον υπουργό Εσωτερικών με αφορμή το προτεινόμενο σχέδιο νόμου «Κλεισθένης Ι».

Στην επιστολή επισημαίνεται ακόμη η «κρισιμότητα των στιγμών αλλά και η αγωνία σύσσωμης της Αυτοδιοίκησης για το μέλλον του θεσμού» και υπογραμμίζεται πως «η Αυτοδιοίκηση έχει την ειλικρινή διάθεση να ξεκινήσει ένας γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος με στόχο τη δρομολόγηση μεταρρυθμίσεων που θα συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια για να κερδίσει η χώρα το στοίχημα της ανάπτυξης».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση