HomeHL-GreeceΑποχώρησε από τη συνάντηση με τους πανεπιστημιακούς ο Γαβρόγλου

Αποχώρησε από τη συνάντηση με τους πανεπιστημιακούς ο Γαβρόγλου

Δημιουργήθηκε ένταση στη διάρκεια της συζήτησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποχώρησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, στα πρώτα πέντε από τη συνάντηση που είχε σήμερα με το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των πανεπιστημιακών , την ΠΟΣΔΕΠ.

Η ΠΟΣΔΕΠ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση «δεν ολοκληρώθηκε λόγω της ξαφνικής αποχώρησης του Υπουργού εξ’ αιτίας έντασης που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης».

Ο υπουργός Παιδείας από την πλευρά του τόνισε οτι:  «η προϋπόθεση σεβασμού ανάμεσα στους συνδιαλεγόμενους, δεν τηρήθηκε στη σημερινή συνάντηση του υπουργού με την Ε.Γ της ΠΟΣΔΕΠ εξαιτίας της απαράδεκτης συμπεριφοράς μελών της, που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του κ. Γαβρόγλου και την ολοκλήρωση της συνάντησης με την παρουσία συνεργάτη του (σ.σ. Πέτρος Κουλούρας του Κωνσταντίνου, μέλος Ε.Τ.Ε.Π. του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ) .

Η ΠΟΣΔΕΠ κατέθεσε ένα υπόμνημα γεμάτο ανακρίβειες. Ο υπουργός θέλησε να διευκρινιστούν διάφορα σημεία, και αντ’ αυτού άρχισαν μέλη του ΔΣ να διακόπτουν τη συζήτηση με έναν απαράδεκτο τρόπο για πανεπιστημιακούς. Είναι υποχρέωση της ΠΟΣΔΕΠ να αυτοπροστατευθεί από παρόμοιες συμπεριφορές μελών της, διαφυλάσσοντας την θεσμική της υπόσταση. Οι καλοί τρόποι και οι κανόνες του διαλόγου αφορούν και τα μέλη της ΠΟΣΔΕΠ”.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε επίσης ότι «παρόλα αυτά, ο Κ. Γαβρόγλου με δική του πρωτοβουλία ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΔΕΠ να οριστεί νέα συνάντηση για τις 30 Μαΐου, προκειμένου να απαντηθούν ένα προς ένα τα σημεία του υπομνήματος που κατέθεσε η ΠΟΣΔΕΠ».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση