HomeΚΟΣΜΟΣΤα βρίσκουν για κυβέρνηση στην Ιταλία

Τα βρίσκουν για κυβέρνηση στην Ιταλία

Αλλά, δεν βρίσκουν πρωθυπουργό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι ηγέτες του Κινήματος Πέντε Αστέρων και της Λέγκα στην Ιταλία ενέκριναν σήμερα ένα κοινό πολιτικό πρόγραμμα για την κυβέρνηση συνασπισμού που σχεδιάζουν, δήλωσε πηγή στα Πέντε Αστέρια.

Οι επικεφαλής των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο και της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι εξακολουθούν να συζητούν ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης, όμως έχουν κάνει πρόοδο στο θέμα αυτό, δήλωσε η πηγή.

Το πρόγραμμα, το οποίο δεν δόθηκε αμέσως στη δημοσιότητα, δεν περιέχει αναφορά σε ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ ούτε «κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει οποιαδήποτε ανησυχία αναφορικά με τη συμμετοχή της Ιταλίας στο ευρώ», πρόσθεσε η πηγή.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica μεταδίδει ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει ο επόμενος πρωθυπουργός να προέρχεται από το Κίνημα 5 Αστέρων, είτε ο ίδιος ο Ντι Μάιο ή κάποιο άλλο εκλεγμένο στέλεχος του κόμματος, ενώ ο Ματέο Σαλβίνι θα μπορούσε να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών. Στα ονόματα που ακούγονται εντονότερα για τον πρωθυπουργικό θώκο, είναι εκείνο του 42χρονου Αλφόνσο Μποναφέντε, στενού συνεργάτη του Ντι Μάιο, δικηγόρου στο επάγγελμα που έχει τη φήμη ανθρωπου που βρίσκει λύσεις στα προβλήματα. Ο Μποναφέντε διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα Italexit, αλλά ξεκαθάρισε πως η περίοδος λιτότητας πρέπει να τερματιστεί.

Η επικεφαλής του γραφείου του Bloomberg στη Ρώμη, πάντως, σχολιάζει ότι ενώ Ντι Μάιο και Σαλβίνι είπαν ότι απόψε θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία, έχουν κατ’ επανάληψη σπάσει τις προθεσμίες που έθεσε ο Πρόεδρος της χώρας, Σέρτζιο Ματαρέλα, αλλά και οι ίδιοι: «Ποιον κοροϊδεύουν;», γράφει. « Ακόμη κι αν κλείσουν τη συμφωνία, ποιον θα ορίσουν ως υποψήφιο πρωθυπουργό; Μετά θα πρέπει να ζητήσουν τη γνώμη των ψηφοφόρων τους, μετά να μιλήσουν με τον Ματαρέλα. Αγορές, έχετέ το υπόψη σας, το θέμα απέχει μακράν από το να κλείσει. Έχουμε χρόνο μπροστά μας».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση