HomeHL-CultureΕντυπωσίασαν οι μαθητές του καλλιτεχνικού σχολείου

Εντυπωσίασαν οι μαθητές του καλλιτεχνικού σχολείου

Θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια μεγάλη και ελπιδοφόρα αποστολή από το Καλλιτεχνικό σχολείο για θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα, έλαβε τέλος με επιτυχία. Η συμβολή της περιφέρειας Κρήτης που για πολλοστή φορά βρίσκεται αρωγός στις προσπάθειές μας, υπήρξε πολύτιμη. Η συμπαράσταση του συλλόγου γονέων ανεκτίμητη. Η ερμηνευτική υπέρβαση των μαθητών και μαθητριών άγγιξε όρια επαγγελματισμού. Η διαχείριση καταστάσεων όπως στήσιμο φώτων –ήχου-σκηνικών και το κουβάλημα τους από το σχολείο έγινε τραγούδι και γιορτή.

Απολαβή μεγίστη, το χειροκρότημα και η αποθέωση και στο Μέγαρο μουσικής με τις «Χοηφόρες» του Αισχύλου, 14-5-18 και στο Μουσικό σχολείο Αθηνών με τον «Χαμένο διάλογο του Πλάτωνα», στις 15-5-18.

Καθηγητές και μαθητές-τριες, με ζωντανή μουσική και χορικά, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Η τέχνη ένωσε τα καλλιτεχνικά σχολεία που απέδωσαν τιμή στον θανόντα γ. γραμματέα Παντή Γιάννη, αλλά συνταίριαξε και το νεοϊδρυθέν  Μουσικό σχολείο της Αθήνας στην Ακαδημία Πλάτωνος με το Καλλιτεχνικό Ηρακλείου σε μια φιλοσοφική συνομιλία.

Το παρών έδωσαν ο υπουργός παιδείας κος Γαβρόγλου, ο γ. γραμματέας  του υπουργείου παιδείας κος Αγγελόπουλος, ο σύμβουλος του υπουργείου κος Τσαφταρίδης και πλήθος στελεχών της εκπαίδευσης και  κόσμου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση