HomeHL-9Ολοκληρώνεται ο κύκλος των παιδαγωγικών συναντήσεων

Ολοκληρώνεται ο κύκλος των παιδαγωγικών συναντήσεων

«Θέατρο στην εκπαίδευση ή Εκπαίδευση στο θέατρο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» σε συνεργασία με την Ανώτερη Σχολή Θεάτρου Νότος και τον συντονισμό της ομάδας «Νηπιαγωγώντας» του Συλλόγου ολοκληρώνει την προσπάθεια που ξεκίνησε και καθιέρωσε τα τελευταία χρόνια με τους πολύ επιτυχημένους Κύκλους Παιδαγωγικών Συναντήσεων με το θέμα «Θέατρο στην εκπαίδευση ή Εκπαίδευση στο θέατρο».

Το σεμινάριο είναι δωρεάν για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Οι βεβαιώσεις συμμετοχής θα δοθούν στο τέλος του σεμιναριακού κύκλου μεθαύριο Σάββατο 19 Μαΐου. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.

ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Παρασκευή 18 Μαΐου: 18:00 – 21:00 Σάββατο 19 Μαΐου: 3ώρες, 11:00 – 13:00 Θεματική Ενότητα. ‘’ Θεατρική γραφή και αρχαίος μύθος: θεωρία και πράξη’’ Διδάσκουσα: Κατερίνα Χάλκου, ιστορικός-θεατρολόγος

Ο νόστος του ήρωα του Τρωικού πολέμου Οδυσσέα, εκτός από το πιο γοητευτικό και ελπιδοφόρο αρχαίο θέμα, είναι ίσως και το πιο γνωστό. Τον νόστο του αναζητούμε στην τραγική και επική ποίηση και σε νεότερα θεατρικά και λογοτεχνικά έργα, τα οποία τον πραγματεύτηκαν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο. Μετά από λίγη ιστορία της δραματουργίας και των βασικών της αρχών, θα ακολουθήσει ένα συγγραφικό παιχνίδισμα και ο καθένας δάσκαλος-μαθητής-μυθοποιός θα συνθέτει το δικό του δραματικό τεμάχιο…

Κατερίνα Χάλκου. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Υποκριτική στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Βεάκη. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών με ειδίκευση στο Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο και είναι υποψήφια διδάκτωρ του ίδιου Τμήματος.

Εργάστηκε ως ιστορικός τέχνης στο Οπτικοακουστικό Αρχείο της ΕΡΤ και συμμετέχει στο ερευνητικό πρόγραμμα «Το Βυζάντιο στ ραδιόφωνο» του Ιονίου Πανεπιστημίου. Εργάστηκε ως συγγραφέας και επιμελήτρια κειμένων στις εκδόσεις Ρώσση, Πατάκη και ΔΟΛ και συνεργάζεται με το Εθνικό Θέατρο στον τομέα των Εκδόσεων. Το καλοκαίρι του 2017 υπέγραψε τη δραματουργία της παράστασης Όταν ο Καζαντζάκης συνάντησε τον Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία του Γιωργή Τσαμπουράκη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ που διοργάνωσε το Μουσείο Καζαντζάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση