HomeΚΟΣΜΟΣΝέα δοκιμή υπερατλαντικού βαλλιστικού πυραύλου από τις ΗΠΑ

Νέα δοκιμή υπερατλαντικού βαλλιστικού πυραύλου από τις ΗΠΑ

Διένυσε μία απόσταση 6.500 χιλιομέτρων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα δοκιμή υπεραντλαντικού βαλλιστικού πυραύλου πραγματοποίησαν τη Δευτέρα το βράδυ οι Ηνωμένες Πολιτείες, την ίδια στιγμή που αξιώνουν από τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν να διακόψουν άμεσα και δίχως όρους το πυρηνικό τους πρόγραμμα, ενώ καθορίζονται οι λεπτομέρειες ενόψει της επικείμενης συνάντησης του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η εκτόξευση έγινε από σιλό της βάσης Minot Air Force, στη Βόρεια Ντακότα, από τη μονάδα 91st Missile Wing, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού.

Ο βαλλιστικός πύραυλος Minuteman III που εκτοξεύθηκε ήταν άοπλος. Ωστόσο ο πύραυλος έχει τη δυνατότητα μεταφοράς τριών πυρηνικών κεφαλών. Η εκτόξευση έγινε προκειμένου οι αρμόδιοι να τσεκάρουν τη λειτουργία του συστήματος.

Ο βαλλιστικός πύραυλος κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή της ατόλης Kwajalein, στον κεντρικό Ειρηνικό Ωκεανό, διανύοντας απόσταση 6.500 χιλιομέτρων.

Η δοκιμή της Δευτέρας ήταν η δεύτερη που πραγματοποίησε η Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια του 2018.

Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές, η εκτόξευση του Minuteman III ήταν μία «απάντηση» στα νέα οπλικά συστήματα της Ρωσίας, στο πλαίσιο του νέου Ψυχρού Πολέμου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση