HomeHL-TOPΜέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα είναι εργοτάξιο το κέντρο του Ηρακλείου

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα είναι εργοτάξιο το κέντρο του Ηρακλείου

Τί λέει για το χρονοδιάγραμμα των έργων ανάπλασης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη λεωφόρο Δικαιοσύνης και την πλατεία Ελευθερίας, την «καρδιά» δηλαδή του Ηρακλείου, έχουν μεταφερθεί όπως είναι ήδη γνωστό στους περισσότερους Ηρακλειώτες τα έργα ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης που υλοποιείται από τη Δημοτική Αρχή.

Έτσι, η Λεωφόρος Δικαιοσύνης και τμήμα της πλατείας Ελευθερίας μοιάζουν με ένα απέραντο εργοτάξιο, μια εικόνα που ήδη έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες από τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αλλά και από τους πολίτες, χωρίς να λείπουν και οι επισημάνσεις φορέων του τουρισμού περί της εικόνας που παρουσιάζει το κέντρο της πόλης σε ένα σημείο όπου συνωθούνται καθημερινά οι αλλοδαποί επισκέπτες.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της δημοτικής αρχής «το έργο ανάπλασης της Λεωφόρου Δικαιοσύνης έχει εισέλθει στην απαιτητική φάση των καθαιρέσεων των υφιστάμενων υποδομών και της γενικής εκσκαφής προκειμένου να καταστεί εφικτή η αντικατάσταση όλων των παλαιομένων υπόγειων δικτύων ώστε να ανακατασκευασθεί τελικά η οδός στη νέα της μορφή».

Χρονοδιάγραμμα πέντε μηνών

Θα πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων του συγκεκριμένου τμήματος θα διαρκέσει πέντε μήνες, γεγονός που σημαίνει πως αν όλα πάνε καλά η ανάπλαση θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του Οκτωβρίου, ακριβώς δηλαδή με την εκπνοή της τουριστικής περιόδου.

Για το ζήτημα αυτό μίλησε στο cretapost.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης ο οποίος επισήμανε πως για τον λόγο ακριβώς αυτό «επισπεύδονται οι βαριές και οχληρές εργασίες οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι και τον Ιούνιο, προκειμένου να υπάρξει η μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία καταστηματαρχών, πολιτών και τουριστών».

Ακόμη ο κ. Αναστασάκης σημείωσε ότι οι εξέδρες που είχαν τοποθετηθεί και στο έργο για την ανάπλαση της οδού Ίδης τους προηγούμενους μήνες λειτούργησαν κατά κανόνα ικανοποιητικά και θα τοποθετηθούν και στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των πολιτών στα εμπορικά καταστήματα.

Ωστόσο, με αφορμή τις συνεχείς διαμαρτυρίες των εμπόρων της οδού Ίδης που διαπίστωναν μείωση του τζίρου τους από τα συνεχιζόμενα έργα και μετέφεραν παράπονα πελατών τους σχετικά με τη δυσκολία της πρόσβασης στις επιχειρήσεις τους, ο κ. Αναστασάκης επανέλαβε ότι η δημοτική αρχή παραμένει στη διάθεση του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου ώστε να συζητηθούν προτάσεις και λύσεις του προβλήματος.

Όσο για τις διαμαρτυρίες των εμπλεκομένων στον τουρισμό σχετικά με τη συγκυρία εκτέλεσης του έργου μεσούσης της τουριστικής περιόδου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος υπογράμμισε «πρόκειται για έργο μεγάλης κλίμακας και το γνωρίζουμε όλοι αυτό. Γι’ αυτό λαμβάνουμε μέτρα. Διαφορετικά θα χρειαζόταν μια δεκαετία για να ολοκληρωθεί».

Διαφήμιση
Διαφήμιση