HomeΚΡΗΤΗΣε ειδική συνεδρίαση ο απολογισμός της δημοτικής αρχής

Σε ειδική συνεδρίαση ο απολογισμός της δημοτικής αρχής

Στον Άγιο Νικόλαο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής Αρχής για το έτος 2017, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο ειδικής δημόσιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, Αγίου Νικολάου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο ετήσιος απολογισμός του δημοτικού έργου, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Ζερβός, περιλαμβάνει όλες τις σημαντικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε μετά την ανάληψη των καθηκόντων της η παρούσα δημοτική αρχή, σταχυολογώντας πρωτίστως  τις πολιτικές εκείνες δράσεις που ξεχωρίζουν ιδιαίτερα,  λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύει  ο τόπος και η χώρα.

zervos-apologismos

«Διαχειριστήκαμε -ανέφερε χαρακτηριστικά- πολύ δύσκολες καταστάσεις, δεδομένου ότι από το 2015 με τα capital controls δεν λειτούργησε τίποτα, όπως και με την αλλαγή του νόμου για τα έργα και τις προμήθειες τον Αύγουστο του 2016 – αφού όπως είναι γνωστό – ξεκίνησαν να δημοπρατούνται μετά το τέλος Απριλίου του 2017 και άρχισαν να υλοποιούνται μετά τον Δεκέμβρη του ίδιου έτους , δηλ. 8 μήνες μετά. Με τις διαδικασίες μάλιστα που έχουν επιβληθεί, ( αύξηση της γραφειοκρατίας) η υλοποίηση έργων και προμηθειών παραμένει τραγικά αργή .

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στον τομέα των έργων, ο Δήμος δεν έχει ούτε ένα εργάτη ή τεχνίτη για την υλοποίηση ακόμα και μικροπαρεμβάσεων, ενώ διαθέτει και μόλις 2 ηλεκτρολόγους, στο Πάνω και  Κάτω Μεραμβέλλο. Η υπηρεσία άρδευσης διαθέτει ένα διοικητικό υπάλληλο και έναν υδραυλικό, γεγονός που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην διαχείριση των προβλημάτων των δημοτών.

Επιπλέον τα μηχανήματα του Δήμου που ασχολούνται με τις μικροσυντηρήσεις του αγροτικού δικτύου είναι στην διάθεση των προέδρων βάσει προγράμματος, αφού και εδώ οι χειριστές είναι επίσης ελάχιστοι.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αναφέρθηκε σ΄  όλα τα σημαντικά έργα, τα οποία είτε ολοκληρώθηκαν, είτε ξεκίνησαν, είτε δρομολογήθηκαν το προηγούμενο έτος.

Διαβάστε αναλυτικά το περιεχόμενο του απολογισμού της δημοτικής αρχής

Διαφήμιση
Διαφήμιση