HomeHL-WorldΕρντογάν: Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν τους Ισραηλινούς σε μία σφαγή

Ερντογάν: Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν τους Ισραηλινούς σε μία σφαγή

«Δεν σεβάστηκαν την απόφαση 128 κρατών στον ΟΗΕ» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαφή θέση κατά της απόφασης των Ηνωμένων Πολιτειών να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, προκαλώντας μεγάλες συγκρούσεις και δεκάδες νεκρούς και τραυματίες στη Λωρίδα της Γάζας, εξέφρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι πρωτεύουσα της Παλαιστίνης».

«Οι ΗΠΑ έχουν χάσει τον μεσολαβητικό ρόλο τους στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, επικαλούμενος την απόφαση που ελάβαν 128 κράτη στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, την οποία η Ουάσιγκτον και ελάχιστοι σύμμαχοί τους, δεν σεβάστηκαν.

«Η Ιερουσαλήμ, πάνω απ’όλα, η Ανατολική Ιερουσαλήμ, είναι πρωτεύουσα της Παλαιστίνης. Στον ισλαμικό κόσμο, το αποδεχόμαστε όπως είναι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Νωρίτερα, με επίσημη ανακοίνωσή της η Άγκυρα, καταδίκασε «τη σφαγή που πραγματοποίησαν οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας», οι οποίες, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «ενθαρρύνθηκαν από τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας, κατά των Παλαιστινίων οι οποίοι συμμετέχουν σε ειρηνικές διαδηλώσεις».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση