HomeHL-GreeceΣυγκέντρωση για τους 2 στρατιωτικούς

Συγκέντρωση για τους 2 στρατιωτικούς

Στο κέντρο της Αθήνας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με φρούριο μοιάζει το κέντρο της Αθήνας καθώς κλούβες της αστυνομία έχουν παραταχθεί στους δρόμους λόγω των συγκεντρώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα.

Συγκεκριμένα κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι γύρω από το πανεπιστήμιο όπως η Ακαδημίας, Πανεπιστημίου και Σταδίου όπως και οι δρόμοι γύρω από το το Σύνταγμα είναι και αυτοί κλειστοί.

Στα προπύλαια από νωρίς το πρωί έχουν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι οι οποίοι είναι αντίθετοι με τη σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα με τους ίδιους νωρίτερα να έχουν προσπαθήσει να αποτρέψουν το στήσιμο της εξέδρας στην πλατεία Συντάγματος.

Την ίδια ώρα υπό τους ήχους λαούτου και κρητικής λύρας μια σειρά από οργανώσεις και φορείς προχωρούν, όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, σε πανεθνικό συλλαλητήριο την Κυριακή 13 Μαΐου στις 2 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος. Κεντρικό αίτημα είναι η άμεση απελευθέρωση από τις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας, των δυο στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που παράνομα βρίσκονται έγκλειστοι, καθώς και η παύση κάθε ανιστόρητης διαπραγμάτευσης που εμπεριέχει το όνομα Μακεδονία.

Την πρωτοβουλία παίρνει η νεοσύστατη πατριωτική Κίνηση Πολιτών ΔΙΕΞΟΔΟΣ, αποτελείται από ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, αθλητές, ομογενείς, στρατιωτικούς, διπλωμάτες, δημάρχους, εργάτες του μόχθου, ακτιβιστές, δημοσιογράφους, νομικούς, γιατρούς, ομογενείς, εκπροσώπους Πολιτιστικών Ενώσεων, Παμμακεδονικών, Παμπελοποννησιακών, Πανθεσσαλικών, Παγκυπριακών, Αγροτικών, Ενώσεων, Συλλόγους Γυναικών, Εκπροσώπους ΑΜΕΑ, ευπαθών ομάδων, συνταξιούχων, πολυτέκνων, φοιτητικών και μαθητικών συλλόγων.

«Οι Έλληνες πολίτες δεν θα αποδεχτούμε να ζήσουμε ως αιχμάλωτοι μέσα στην πατρίδα μας , ούτε θα επιτρέψουμε να ξαναχυθεί άδικα Ελληνικό αίμα, όπως συνέβη για ακόμα μια φορά με το θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, που επέστρεφε από αναχαίτιση, εξαιτίας άθλιων πολιτικών σκοπιμοτήτων ή να χαθεί έστω και μια σπιθαμή Ελληνικού εδάφους», αναφέρουν.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση