HomeΕΛΛΑΔΑΠαππάς: Το εκλογικό δίλημμα θα είναι καθαρό

Παππάς: Το εκλογικό δίλημμα θα είναι καθαρό

«Οι πολιτικές που θέλει να επαναφέρει η ΝΔ θα καταδικαστούν στην κάλπη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για χάσμα στις στρατηγικές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κάνει λόγο σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με την πρόσθετη εκτίμηση-επισήμανση, ότι οι πολιτικές που εφάρμοσε το 2014 η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση και θέλει να τις επαναφέρει, θα καταδικαστούν στην κάλπη, την οποία προσδιορίζει εξάλλου για το φθινόπωρο του 2019.

Άλλωστε, για τον υπουργό ΨΗΠΤΕ το εκλογικό δίλημμα θα είναι καθαρό και «ο λαός μας να επιλέξει μεταξύ της ύφεσης, της ανεργίας, των απολύσεων, των σκανδάλων ή της συνέχισης μιας πορείας ανάκαμψης και σταθεροποίησης», σημειώνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Και ζητά από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει τη θέση του, όπως λέει, αναφορικά με το εάν τίθεται θέμα απολύσεων υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα ή όχι.

Στο θέμα που απασχολεί εντόνως, για τις συντάξεις και το αφορολόγητο, ο κ. Παππάς δίνει μια απάντηση με δύο σκέλη: Αφενός, «μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και με βάση την πορεία των δημοσιονομικών, οποιαδήποτε συζήτηση είναι νόμιμη». Αφετέρου, «αυτή τη στιγμή (…) το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης και η ολοκλήρωση του προγράμματος πρέπει να είναι προτεραιότητά μας». Κάνει πάντως λόγο για «πολυπαιγμένα» σενάρια στην κριτική για καθυστερήσεις στην τρέχουσα αξιολόγηση.

Επιπλέον, στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο ο Ν. Παππάς μιλά για αναγεννημένη προοδευτική πλειοψηφία, ενώ στην ερώτηση για την παρουσία του στην πρόσφατη πολιτική εκδήλωση του πρώην υπουργού Γ. Ραγκούση, χαρακτηρίζει γόνιμο το διάλογο στους κόλπους της εγχώριας κεντροαριστεράς. «Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο Κίνημα Αλλαγής δείχνουν προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί τελικά -και μετά από φουρτούνες ετών- ο χώρος», αναφέρει. Παρεμβαίνοντας δε, στη συζήτηση για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών, υπενθυμίζει ότι αποτελεί πάγιο αίτημα πολλών πολιτικών χώρων και πολλών πολιτικών.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Παππάς σημειώνει: «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ούτε Γιώργος Παπανδρέου για να πει »λεφτά υπάρχουν» και να φέρει το πρώτο μνημόνιο, ούτε Αντώνης Σαμαράς για να πει »επαναδιαπραγμάτευση» και να φέρει το δεύτερο. Ο Αλέξης Τσίπρας ό,τι κατάφερε και ό,τι δεν κατάφερε, το παρουσίασε ενώπιον του ελληνικού λαού».

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση