HomeHL-SportsΛουτσέσκου: «Αντί να πανηγυρίζουμε δύο τίτλους, πανηγυρίζουμε τον έναν»

Λουτσέσκου: «Αντί να πανηγυρίζουμε δύο τίτλους, πανηγυρίζουμε τον έναν»

Χιμένεθ: «Η ΑΕΚ αναγνωρίζει αυτό που ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά το 2-0 επί της ΑΕΚ ο προπονητής του Δικεφάλου του Βορρά, Ραζβάν Λουτσέσκου, δήλωσε: «Είμαι ο πιο χαρούμενος άνθρωπος αυτή τη στιγμή. Κερδίσαμε αλλά δεν είναι μόνο αυτό, παραδώσαμε μαθήματα ποδοσφαίρου. Δείξαμε ότι στο γήπεδο ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη ομάδα, δείξαμε ότι μας έκλεψαν τον τίτλο.

Αντί να πανηγυρίζουμε δύο τίτλους, πανηγυρίζουμε τον έναν. Παρόλα αυτά είμαστε υπερήφανοι για τη δουλειά που έχουμε κάνει. Πάει καιρός που οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πανηγύρισαν πρωτάθλημα, το οποίο εφέτος μας έκλεψαν.

Τώρα απλά τους προσφέρουμε το Κύπελλο. Κάναμε ευκαιρίες, παίξαμε με μια ομάδα που έπαιζε με μεγάλες μπάλες. Κάναμε πολλές ευκαιρίες απέναντι σε μια σκληρή ομάδα».

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό ο Μανόλο Χιμένεθ παραδέχθηκε την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ, ενώ τόνισε ότι η ΑΕΚ ήθελε να κερδίσει το Κύπελλο, αλλά δεν μπορούσε.

Για την ένταση στο τέλος: «Δεν ήταν απέναντί μου οι ύβρεις αλλά απέναντι στην ΑΕΚ. Προτιμώ να το αφήσω στην άκρη γιατί κάποιοι αισθάνονται γενναίοι όταν τους προστατεύει η μάζα. Το σίγουρο είναι ότι μόνοι τους δεν μπορούν να το κάνουν. Το ποδόσφαιρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος.

 Εγώ θέλω να πω πως πήρε δίκαια το Κύπελλο. Εμείς μπορούμε να αναγνωρίσουμε σήμερα κάτι που αυτοί δεν μπορούν να κάνουν. Στο πρώτο μας ματς παίξαμε με παίκτη λιγότερο για περισσότερη ώρα και κερδίσαμε και στην Τούμπα ήταν 0-0 μέχρι την διακοπή. Θέλαμε να κερδίσουμε το Κύπελλο αλλά δεν μπορούσαμε».

Για την κακή εικόνα των παικτών της ΑΕΚ: «Μπορώ να σας υποσχεθώ πως όταν ήμασταν στο ξενοδοχείο όλοι φώναζαν δυνατά, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως οι σημαντικοί μας παίκτες δεν μπορούσαν να φτάσουν σε φυσιολογικό επίπεδο».

Για την επόμενη μέρα: «Καλύτερα να τα πείτε εσείς. Ίσως ξέρετε και περισσότερα από εμένα. Αν αναφέρεστε σε σχέση με την ΑΕΚ μπορώ να σας μιλήσω. Η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα γιατί το έδειξε και στα ντέρμπι. Χρειάστηκε να κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια για κάθε βαθμό. Φαινόταν ότι παίζαμε απέναντι σε αντίπαλο που είχε έξτρα κίνητρο.

Σήμερα είναι το 52ο ματς μας, μέχρι τον Φεβρουάριο παίζαμε ανά τρεις μέρες, είχαμε τραυματισμούς, ήμασταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα».

Για τον κόσμο της ΑΕΚ: «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο που είναι πρωταθλητής. Τον δεύτερο τίτλο δεν καταφέραμε να τον πάρουμε. Πέρσι τον χάσαμε άδικα, φέτος δίκαια. Πρέπει να πάρουμε δύναμη και μακάρι του χρόνου η ΑΕΚ να βρίσκεται εδώ και να δίνει τη μάχη της για τον τίτλο. Είμαστε καλύτεροι τώρα. Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν ωριμάσει, μακάρι να μην χρειαστεί να περιμένει ο κόσμος τόσα χρόνια».

Διαφήμιση
Διαφήμιση