HomeΚΟΣΜΟΣΤο Ισραήλ καλεί τον Ασαντ να διώξει τους Ιρανούς από τη Συρία

Το Ισραήλ καλεί τον Ασαντ να διώξει τους Ιρανούς από τη Συρία

Έκκληση από τον ισραηλινό υπουργό Αμυνας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν κάλεσε τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ «να διώξει τους Ιρανούς», την επομένη μιας πρωτοφανούς στρατιωτικής κλιμάκωσης ανάμεσα στο Ισραήλ και στο Ιράν στη Συρία.

Ο Λίμπερμαν επισκέφθηκε την Παρασκευή το τμήμα του Γκολάν που έχει καταληφθεί και προσαρτηθεί από το Ισραήλ. «Δράττομαι της ευκαιρίας για να απευθύνω αυτό το μήνυμα στον Άσαντ: διώξτε τους Ιρανούς, διώξτε τον Γκασέμ Σουλεϊμανί και την Κοντς», είπε, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του.

Ο Γκασέμ Σουλεϊμανί διοικεί την ταξιαρχία Κοντς, υπεύθυνη για τις εξωτερικές επιχειρήσεις των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου σώματος του ιρανικού στρατού.

«Δεν σας εξυπηρετούν, το μόνο που κάνουν είναι να βλάπτουν και η παρουσία τους προκαλεί μόνο ζημιές και προβλήματα», πρόσθεσε.

Ο ισραηλινός στρατός έπληξε χθες το πρωί δεκάδες ιρανικούς, όπως υποστηρίζει, στρατιωτικούς στόχους στη Συρία, σε αντίποινα για την εκτόξευση, από ιρανικές δυνάμεις όπως λέει, περίπου είκοσι ρουκετών προς τις θέσεις του στο Γκολάν, από την άλλη πλευρά της οροθετικής γραμμής.

Έπειτα από δεκαετίες εχθρότητας εξ αποστάσεως και εβδομάδες αυξανόμενων εντάσεων γύρω από τη Συρία, είναι η πιο σοβαρή σύγκρουση των ισραηλινών συμφερόντων με τα ιρανικά συμφέροντα από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία το 2011.

«Δεν πιστεύω ότι έχει λήξει εντελώς», είπε ο Λίμπερμαν αναφερόμενος στην αντιπαράθεση, «παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση και προηγούμαστε των γεγονότων με υπεύθυνο και αποφασιστικό τρόπο».

tanea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση