HomeCity GuideΤα παράξενα πουλιά της Κρήτης στο… Μουσείο

Τα παράξενα πουλιά της Κρήτης στο… Μουσείο

«Σάββατα με τους Επιστήμονες»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα παράξενα πουλιά της Ελλάδος και της Κρήτης θα γνωρίσουν όσοι συμμετάσχουν στην εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με τίτλο «Σάββατα με τους επιστήμονες» το Σάββατο 19 Μαΐου στις 11 το πρωί.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00  Παρουσίαση-Συζήτηση με θέμα «Τα παράξενα πουλιά της Ελλάδας και της Κρήτης» με το Μιχάλη Δρετάκη, M.Sc.Βιολόγο-Ορνιθολόγο του ΜΦΙΚ.

12:00-14:00 «Στο Εργαστήριο του Επιστήμονα»: Έχετε δει από πολύ κοντά Σταχτάρα, Μπεκάτσα, Στραβολαίμη, Κατσουλιέρη, Πυροβασιλίσκο, Βραχοτσοπανάκο ή το Μικροτσικνιά και την κάτασπρη Τυτώ; Ο Ορνιθολόγος θα μας τα συστήσει ένα ένα, θα μας δείξει τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά τους και θα μας διηγηθεί όλες τις περίεργες και ιδιαίτερες συνήθειές τους.

12:00-14:00 «Όπως εγώ έτσι κι εσύ, γίνε αλλιώτικο πουλί, σε μια παρέα ξεχωριστή»: Μικροί και μεγάλοι, ελάτε να «πετάξουμε» σαν πουλιά μέσα στο Μουσείο και να βρούμε κι άλλα παράξενα πουλιά με ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά και συνήθειες. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για οικογένειες με παιδιά από 4 μέχρι και 12 ετών).

12:00-14:00 Στον Ερευνότοπο κατασκευάζουμε τα δικά μας ξεχωριστά παράξενα πουλιά με ζωγραφική και κολάζ (για όλες τις ηλικίες).

Γενική είσοδος 5 ευρώ

Δωρεάν είσοδος για:

–           Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»

–           Παιδιά κάτω των 4 ετών και ΑμεΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση