Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα έφτασαν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Εκεί τον υποδέχθηκε η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, η γενική γραμματέας του υπουργείου Μ. Βλαζάκη και άλλοι φορείς. Μετά από μία ολιγόλεπτη συζήτηση ξεκίνησε η ξενάγηση του πριγκιπικού ζεύγους στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Λίγο μετά τις 13.30 η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα έφυγε από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού με προορισμό το Αλάγνι όπου επισκέπτεται τοπικό οινοποιείο.

40 λεπτά κράτησε η ξενάγηση στην Κνωσό

Περίπου 40 λεπτά κράτησε η ξενάγηση του πριγκιπικού ζεύγους στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Τόσο ο πρίγκιπας Κάρολος όσο και η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, εμφανίστηκαν γνώστες αλλά και λάτρεις του Μινωικού Πολιτισμού.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με τον πρίγκιπα Κάρολο να αναχωρεί από την Κνωσό για την βίλα Αριάδνη όπου ενημερώνεται για την πορεία των μελετών της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής Κρήτης.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, κατόπιν σχετικής επιθυμία του πρίγκιπα Καρόλου το ανάκτορο της Κνωσού δεν έκλεισε για τους υπόλοιπους επισκέπτες, ωστόσο ως μέτρο ασφαλείας που έχει ληφθεί, το πριγκιπικό ζεύγος θα ακολουθήσει άλλη διαδρομή ξενάγησης στο ανάκτορο.

Η υποδοχή στο αεροδρόμιο

Στις 12.30 ακριβώς έφτασε το ιδιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε τον πρίγκιπα Κάρολο και την δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν από τις 12 το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων προκειμένου να υποδεχθούν το πριγκιπικό ζεύγος.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα Κορνουάλης Καμίλα, χαιρέτησαν και συνομίλησαν με τους τοπικούς φορείς και στη συνέχεια μπήκαν στο αυτοκίνητο προκειμένου να μεταφερθούν στην Κνωσό.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Αξίζει να σημειωθεί ότι από νωρίς το πρωί τα μέτρα ασφαλείας τόσο στο αεροδρόμιο όσο στην Κνωσό, τις Αρχάνες και γενικά όλα τα σημεία απ’ όπου θα περάσει το πριγκιπικό ζεύγος είναι δρακόντεια.

Η παρουσία της αστυνομίας είναι ισχυρότατη, καθώς η πρόσβαση στο ανάκτορο όλων εξετάζεται εξονυχιστικά. Υπενθυμίζεται ότι τον πρίγκιπα Κάρολο και τη Δούκισσα Καμίλα συνοδεύουν άνδρες των βρετανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση