HomeHL-WorldΝέες κυρώσεις επέβαλε το ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ στο Ιράν

Νέες κυρώσεις επέβαλε το ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ στο Ιράν

Στο πλαίσιο της αμερικανικής νομοθεσίας που στοχοθετεί υπόπτους για διεθνή τρομοκρατία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κυρώσεις επέβαλε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε σήμερα νέες κυρώσεις σε βάρος έξι προσώπων που συνδέονται με την Quds Force, το επίλεκτο σώμα των Φρουρών της Επανάστασης, καθώς και σε τρεις ιρανικές εταιρείες. Οι κυρώσεις αυτές έρχονται μόλις δύο ημέρες αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη χώρα από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της αμερικανικής νομοθεσίας που στοχοθετεί συγκεκριμένα υπόπτους για διεθνή τρομοκρατία και την ιρανική οικονομική δραστηριότητα, όπως ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να διαλύσει το «δίκτυο» και κατηγόρησε την Κεντρική Τράπεζα του Ιράν ότι βοηθούσε αυτά τα πρόσωπα να αγοράσουν αμερικανικά δολάρια. Σκοπός των προσώπων στα οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις ήταν «να χρηματοδοτήσουν τις κακόβουλες δραστηριότητες της Δύναμης Κοντς», όπως τη χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό περιφερειακών, συνεργαζόμενων οργανώσεων «αποκρύπτοντας τον σκοπό για τον οποίο αγοράζονταν τα δολάρια ΗΠΑ», ανέφερε.

Την ίδια ώρα ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι επιθυμεί οι επιθεωρήσεις σε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις να συνεχιστούν παρά την απόφαση για τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης,.

«Αναμένουμε ότι το Ιράν θα συνεχίσει να εφαρμόζει το πρόσθετο πρωτόκολλο και να συνεργαστεί με τον IAEA, είτε (η συμφωνία) διατηρηθεί είτε όχι», δήλωσε ένας ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, αναφερόμενος στη Συνθήκη για τη μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων (NPT) και τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση