Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολου και της συζύγου του Δούκισσας της Κορνουάλης Καμίλα στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στις Αρχάνες.

Μολονότι η διάρκεια της επίσκεψης του πριγκιπικού ζεύγους θα είναι χρονικά περιορισμένη, ωστόσο οι προετοιμασίες της υποδοχής και της παραμονής του Κάρολου και της Καμίλα στο νησί ήταν πυρετώδεις.

Η άφιξή τους αναμένεται στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, όπου θα τους υποδεχθούν οι εκπρόσωποι των φορέων του νησιού και της πόλης.

Στη συνέχεια σε αυτοκινητοπομπή το πριγκιπικό ζεύγος θα φτάσει στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, όπου θα ξεναηθεί από την πρόεδρο του ιδρύματος «Ελπίδα» Μαριάννα Βαρδιονογιάννη.

Στη συνέχεια οι υψηλοί επισκέπτες θα ξεναγηθούν στην έδρα της βρετανικής αρχαιολογικής σχολής, τη βίλα Αριάδνη και κατόπιν θα ακολουθήσουν για λίγο χωριστό πρόγραμμα.

Ο μέν πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος θα φτάσει στις Αρχάνες στις 14:30, ενώ η Δούκισσα θα μεταβεί στο Αλάγνι όπου και θα επισκεφθεί οινοποιείο της περιοχής για να ενημερωθεί πάνω στον δρόμο του κρασιού.

Φτάνοντας στις Αρχάνες ο πρίγκιπας Κάρολος θα μεταβεί στα γραφεία της Αναπτυξιακής Ηρακλείου προκειμένου να ενημερωθεί για το πρόγραμμα της φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη, παρουσία του εκπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Φιλίπ Λεκλέρ.

Στη συνέχεια, ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα έχει ολιγόλεπτες συζητήσεις με πρόσφυγες που διαμένουν στο νησί. Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων αυτών θα έχει φτάσει στις Αρχάνες και η Δούκισσα, οπότε το ζευγάρι θα κατευθυνθεί στην πλατεία της Παναγίας στις Άνω Αρχάνες όπου η δημοτική αρχή θα έχει φροντίσει για την παρουσίαση των τοπικών προϊόντων με μια καλαίσθητη υπαίθρια έκθεση που θα συνοδεύεται από παραδοσιακό κρητικό γλέντι.

Το πριγκιπικό ζεύγος θα συνοδεύουν τηλεοπτικά μέσα της Βρετανίας ενώ δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί σε συνεργασία με τις βρετανικές αρχές.

Δείτε τα δώρα που ετοιμάζουν οι Αρχάνες για τον πρίγκιπα της Ουαλίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση