HomeΕΛΛΑΔΑΠαππάς: Ο Παπανδρέου ζήτησε ενημέρωση από τον Τσίπρα

Παππάς: Ο Παπανδρέου ζήτησε ενημέρωση από τον Τσίπρα

«Ήταν θεσμική υποχρέωση του Μαξίμου να τον ενημερώσει»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η Ελλάδα έχει καθαρή θέση και θα διαφυλάξει τα συμφέροντά της, τα οποία ταυτίζονται με πολλών χωρών στην περιοχή» σχολίασε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης την αυξανόμενη ένταση στη Μέση Ανατολή, κυρίως και μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι οι τελευταίες κινήσεις (σ.σ. ισραηλινές επιθέσεις στη Συρία) δεν κάνουν κανέναν να αισθάνεται ήρεμος και ασφαλής, είτε είναι το Ιράν είτε το Ισραήλ, ευχόμενος να μην υπάρξει κλιμάκωση.

Ο Ν. Παππάς είπε ότι στην Κύπρο υπεγράφησαν σημαντικές συμφωνίες, και ειδικά στο χαρτοφυλάκιό του αφορούν την επικαιροποίηση του συμφώνου για τη μείωση των χρεώσεων roaming αλλά και το κομμάτι με την κατασκευή του ηλεκτρικού καλωδίου με οπτική ίνα το οποίο θα αναβαθμίσει τις τηλεπικοινωνίες, ειδικά στα νησιά τα οποία ειδικά τους θερινούς μήνες αντιμετωπίζουν προβλήματα στις συνδεσιμότητες.

Σχολιάζοντας την παραίτηση Κριμιζή από τον ΕΛΔΟ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «δεν έχει κατατεθεί από κάποιο κόμμα η άποψη ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να παράγει μικροδορυφόρους και να αξιοποιεί την τροχιακή της θέση», υπογραμμίζοντας ότι ως υπουργείο προχωρούν στην επόμενη ημέρα.

Καλούμενος να σχολιάσει τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο είπε ότι ο πρωθυπουργός έχει τονίσει προς όλους ότι η πόρτα του Μαξίμου είναι ανοικτή σε όποιον ζητά ενημέρωση, προσθέτοντας ότι «ο κ. Παπανδρέου είναι πρώην πρωθυπουργός ο οποίος ζήτησε ενημέρωση ενόψει κάποιων ταξιδιών του και ήταν θεσμική υποχρέωση του Μαξίμου να τον ενημερώσει».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση