HomeHL-9Πώς απέδρασαν οι κρατούμενοι κατά την μεταγωγή στο λιμάνι του Πειραιά

Πώς απέδρασαν οι κρατούμενοι κατά την μεταγωγή στο λιμάνι του Πειραιά

Σκηνές βγαλμένες από αστυνομική ταινία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κινηματογραφικές σκηνές καταγράφηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά.

Τέσσερις Αλβανοί απέδρασαν από το λιμάνι του Πειραιά, νωρίς χθες το βράδυ, κατά τη μεταγωγή τους στις φυλακές των Χανίων.

Οι δύο συνελήφθησαν από λιμενικό και αστυνομία.

Πώς έγιναν όλα

Την ώρα που το βανάκι της αστυνομίας εισήλθε στο πλοίο, κάτω από άγνωστες συνθήκες, οι κρατούμενοι έβγαλαν τις χειροπέδες τους και την ώρα που ο αστυνομικός άνοιξε την πόρτα για να κατέβουν ώστε να συνοδευτούν σε ειδικό χώρο μέσα στο πλοίο, τον απώθησαν και εξαφανίστηκαν.

Λίγο αργότερα, συνελήφθησαν δύο κρατούμενοι, ενώ μέχρι αυτήν την ώρα, οι έρευνες είναι σε εξέλιξη για την αναζήτηση των άλλων δύο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, λεωφορείο του τμήματος Μεταγωγών με 11 αλλοδαπούς κρατούμενους μπήκε στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό τα Χανιά.

Υπό άγνωστες συνθήκες, τέσσερις από τους κρατούμενους κατάφεραν να δραπετεύσουν από το γκαράζ του πλοίου, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες έπεσαν πυροβολισμοί, και άρχισαν να τρέχουν στο λιμάνι.

Με τη βοήθεια των λιμενικών, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν δύο από αυτούς, ενώ έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των άλλων δύο κρατουμένων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι άλλοι δύο δραπέτες που είναι επίσης Αλβανοί ποινικοί κατάφεραν να διαφύγουν προς την οδό Θερμοπυλών, έξω από το λιμάνι. Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν μάλιστα ότι τους παρέλαβε βανάκι το οδηγούσε πιθανότατα συνεργός τους, ενισχύοντας τις υποψίες για προσχεδιασμένη απόδραση.

Οι δραπέτες φέρεται πάντως να είχαν βοήθεια και μέσα στο γκαράζ του πλοίου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση