HomeHL-WorldΙράκ: Συνελήφθησαν πέντε ανώτερα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους

Ιράκ: Συνελήφθησαν πέντε ανώτερα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους

Τους δελέασαν οι υπηρεσίες πληροφοριών της Βαγδάτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι αρχές του Ιράκ συνέλαβαν πέντε ανώτερα στελέχη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) που οι υπηρεσίες πληροφοριών της Βαγδάτης δελέασαν ώστε να περάσουν στο έδαφος της χώρας από τη γειτονική Συρία, μετέδωσε η ιρακινή κρατική τηλεόραση την Τετάρτη.

Περιέγραψε τα πέντε αυτά στελέχη του ΙΚ με την έκφραση «ορισμένοι από τους πλέον καταζητούμενους» ηγέτες των τζιχαντιστών και διευκρίνισε πως τα ονόματά τους είναι Σαντάμ αλ Τζάμελ, Μοχάμεντ αλ Καντίρ, Ισμαήλ αλ Εϊθάουι, Όμαρ αλ Καρμπούλι και Ισάμ αλ Ζαουμπάι. Μετέδωσε ένα στιγμιότυπο στο οποίο οι άνδρες εικονίζονται με κίτρινες στολές φυλακισμένων.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, ο Χάιντερ αλ Αμπάντι, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα «λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα» εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία. Η ιρακινή Πολεμική Αεροπορία έχει εξαπολύσει πολλές αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του ΙΚ στη συριακή επικράτεια τον τελευταίο χρόνο.

Ο Αμπάντι ανακήρυξε τον Δεκέμβριο τη νίκη των ιρακινών δυνάμεων στις επιχειρήσεις εναντίον της εξτρεμιστικής οργάνωσης που κατέλαβε το ένα τρίτο της χώρας του το 2014, με μια κεραυνοβόλα προέλαση. Ωστόσο, οι τζιχαντιστές παραμένουν απειλή κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία, ενώ συνεχίζουν να στήνουν ενέδρες, να διαπράττουν δολοφονίες και βομβιστικές ενέργειες στο Ιράκ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση